DGS ek tercih sonuçları 2022 sorgulaması gündemdeki yerini koruyor. ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı sonrası tercih işlemlerinde bulunan adaylar şimdi de ek yerleştirme sonuçları için araştırmalara başladı. DGS ek tercihler ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt arayan aday öğrenciler ÖSYM sonuç ekranı üzerinden işlemlerini gerçekleştiriyor. Peki, DGS ek tercih sonuçları açıklandı mı, hangi tarihte açıklanacak? İşte, ÖSYM duyuruları ile yanıtlar…

BAŞVURULAR BİTTİ!

2022-DGS Ek Yerleştirme tercihleri 4-10 Ekim 2022 tarihleri arasında alındı.

DGS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS ek tercih sonuçlarına yönelik herhangi bir tarih henüz duyurulmadı. Ek yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara ek yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, ÖSYM tarafından YÖK'e elektronik ortamda gönderilecektir.

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların, sınav sonuçları açıklandıktan sonra sonuç belgelerinde belirtilen tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Yabancı uyruklu veya hiçbir devletin uyruğunda olmayan ve sınava başvuran adaylar, yükseköğretim programları tercih süreci başlamadan önce T.C. uyruğuna geçmedikleri takdirde, 2022-DGS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alacak yükseköğretim programları kontenjanlarına yerleştirilmezler. Yabancı uyrukluların Türkiye'deki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemleri, Yükseköğretim Kurulunun belirlediği usul ve esaslar doğrultusunda ilgili yükseköğretim kurumu tarafından yapılmaktadır.

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir.

Editör: TE Bilisim