Çalıştayın ilk iki gününde Hasselt kentindeki UCLL Üniversitesi kampüsünde proje paydaş kurum temsilcilerinin katılımıyla atölye çalışmaları yapıldı. Devamında Brüksel'de devam eden çalıştaya Edremit Halk Eğitimi Merkezi müdürü Mehmet Tahir ARSLAN, müdür yardımcısı Turan FİDAN, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü temsilen Ar-Ge birimi koordinatörleri ve aynı zamanda Eurodesk Temas Noktası yöneticileri olan Ergican KIZILOK ve  Abdülkerim YİĞİT ile beraber Ankara RS Proje Eğitim Danışmanlık Ofisi temsilcileri,  Belçika, Slovenya, Hırvatistan'daki proje paydaşı kurum temsilcileri katıldı.

ÇIKTILAR ÇEVRİMİÇİ PLATFORMLARDA ERİŞİME AÇILACAK

"Yetişkinler İçin Yeni e-sanatsal Yaklaşımlar" ("New e-artistic Approaches For Adults") isimli proje iki yıl boyunca devam edecek ve proje sonucunda tüm paydaşların ortak çalışmasıyla dijital öyküleme araçları üretilerek çıktılar çevrimiçi platformlarda erişime açılarak eğitim amaçlı kullanıma sunulmak üzere yayımlanacak. Projeye ait açılış, tanıtım ve ilk çalıştay geçtiğimiz mart ayında Van ilinde tüm paydaşların katılımıyla yapılmıştı. Belçika'dan sonra önümüzdeki süreçte Kasım ayında Slovanya'da ve 2023 Şubat ayında Hırvatistan'da yapılacak çalıştaylar sonucunda proje somut çıktılarıyla tamamlanmış olacak. Akabinde Mayıs 2023' te Ankara'da yapılacak son toplantıda proje çıktıları onaylanarak deklare edilecek.

Van Edremit Halk Eğitimi Merkezi'nin Çekya Cumhuriyeti'ndeki paydaş bir kurum ile insan kaynakları hareketliliği üzerine 2022 yılında AB destekli ikinci Erasmus+  K1 projesi olan "Dijital Girişimcilik ile Sınırları Aşıyorum" isimli projesi de Ulusal Ajans tarafından kabul edilerek desteklenmeye değer görülmüştü.  Yeni projenin çalıştayı ise bu yılın Ekim ayında Çekya'nın başkenti Prag'ta yapılacak ve on gün boyunca devam edecek.

Editör: TE Bilisim