Son dönemlerde kitap okumayı yaygınlaştırma adına bir çok etkinlik yapan, Van'da binlerce kişiye hediye kitaplar veren İpekyolu Belediyesi, kitapseverleri çok sevindirecek büyük bir kampanya daha düzenliyor. İpekyolu Belediyesi; kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek ve seçkin eserlere ilgiyi artırmak için ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik "Okuyan insan en güçlü insandır" sloganıyla gelenekselleşen kitap okuma yarışmasının üçüncüsünü düzenliyor. "Okuyan insan en güçlü insandır" sloganıyla kitap okuma yarışması düzenleyen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü sadece ortaokul ve lise öğrencilerinin katılacağı yarışmada ilk üçe tablet ödüller verecek.

İŞTE YARIŞMA ŞARTLARI

İpekyolu Belediyesi'nden yapılan açıklamada, katılımın ücretsiz olduğu ve sadece Van'da ikamet edenlerin katılacağı İlköğretim (ortaokul) öğrencileri arasındaki yarışmanın son başvuru tarihinin 22 Şubat 2021 olduğu ifade edilerek, "Sınav online olarak www.sinav.ipekyolu.bel.tr sitesi üzerinden 23 Mart 2021 Salı günü, saat 19.00’da yapılacaktır. Online yapılacak sınavın gün ve saati yarışmacılara SMS yoluyla bildirilecektir. Her halükarda sınav gün ve saati hakkındaki gelişmeleri yarışma sitesinden takip etmek, yarışmacının sorumluluğundadır. Yarışmada doğru cevaplar dikkate alınarak sıralama oluşturulacaktır. Eşitlik durumunda ise (en fazla doğru cevabı en kısa sürede yapan) göz önünde bulundurulacaktır. Süre eşitliği durumunda (en fazla doğru cevabı aynı sürede yapanlar arasında) 2. (ikinci) bir sınav uygulanacaktır. Online yapılan araştırmada web sayfası sunucusunun kayıtları dikkate alınarak sıralama oluşturulacaktır. Ancak sınav sonunda sıralamada eşitlik bozulmazsa dereceye girenler arasında 2. Sınav yapılacaktır. 2.Sınav tarihi ve saati www.ipekyolu.bel.tr adresinden duyurulacaktır.

YARIŞMADA BU KİTAPLAR OKUNACAK

Yarışma kitapları; kitap yazar; 1- Uzayda Bir Yatılı Okul- Suzan Geridönmez, 2-Sol Ayağım-Christy Brown. Yarışmaya katılacaklar yarışma kitaplarını kendileri temin edeceklerdir. Yarışmaya katılmak isteyenlerin www.ipekyolu.bel.tr/yarisma-basvuru adresinden yayınlanmakta olan yarışma başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Çoktan seçmeli hazırlanan her kitaptan soru olacak şekilde toplamda 50 sorudan oluşan sınavımız 40 dakika sürecektir. İlk 3 kazananımıza tablet; dördüncü ve beşinciye kitap seti hediye edilecektir. Ödüllerin takdimi, ödül töreninin tarihi ve yeri Mart içerisinde www.ipekyolu.bel.tr web sayfası üzerinden ilan edilecektir. Dereceye giren yarışmacıların, Van'da ikamet ettiklerini bir belge (ikametgâh, öğrenci belgesi, fatura vb. bir belge) ile ibraz etmeleri zorunludur" denildi.


LİSE KATILIMCILARI DA BU ŞARTLARLA KATILACAK

İpekyolu Belediyesi, lise öğrencileri arasında yapılacak yarışmanın şartlarını ise şöyle, "Yarışma son başvuru tarihi 22 Şubat 2021'dir. Yarışma ve yarışmayla ilgili tüm gelişmeler https://www.ipekyolu.bel.tr web sayfasında yayınlanacaktır. Yarışmaya katılım ücretsizdir. Katılımcılar Van'da ikamet etmelidirler. Ortaöğretim (Lise) öğrencileri arasında yapılacaktır. Yarışmaya kriterlere uymayan adayların sınavı kabul edilmeyecektir. Soru hazırlama kurulu üyeleri, birinci ve ikinci derece yakınları katılamayacaktır. Sınav (Online) olarak https://www.sinav.ipekyolu.bel.tr/ web sitesi üzerinden, 25 Mart 2021 Perşembe Saat: 19:00’da yapılacaktır. Online yapılacak sınavın gün ve saati yarışmacılara SMS yolu ile bildirilecektir. Her halükarda sınav gün ve saati hakkındaki gelişmeleri yarışma sitesinden takip etmek, yarışmacının sorumluluğundadır. Yarışmada doğru cevaplar dikkate alınarak sıralama oluşturulacaktır. Eşitlik durumunda süre (en fazla doğru cevabı en kısa sürede yapan) göz önünde bulundurulacaktır. Süre eşitliği durumunda (en fazla doğru cevabı aynı sürede yapanlar arasında) ikinci bir sınav uygulanacaktır.

İŞTE YARIŞMAYA KATILIM ADRESİ

Online yapılan yarışmada web sayfası sunucusunun kayıtları dikkate alınarak sıralama oluşturulacaktır. Ancak sınav sonunda sıralamada eşitlik bozulmazsa dereceye girenler arasında 2. sınav yapılacaktır. 2. Sınav tarihi ve saati www.ipekyolu.bel.tr adresinden duyurulacaktır. Sınavın cevap anahtarı www.ipekyolu.bel.tr web sitesi üzerinden, 26 Mart 2021 Cuma günü yayınlanacaktır. Yarışma kitapları, kitap yazar, 1- Beyaz Gemi-Cengiz Aytmatov, 2- Nar Ağacı- Nazan Bekiroğlu. Yarışmaya katılacaklar yarışma kitaplarını kendileri temin edeceklerdir. Yarışmaya katılmak isteyenlerin, https://www.ipekyolu.bel.tr/yarisma-basvuru adresinde yayınlanmakta olan yarışma başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Çoktan seçmeli hazırlanan her kitaptan soru olacak şekilde toplamda 50 sorudan oluşan sınavımız 40 dakika sürecektir. İlk 3 kazananımıza tablet; dördüncü ve beşinciye kitap seti hediye edilecektir. Ödüllerin takdimi, ödül töreninin tarihi ve yeri Mart ayı içerisinde https://www.ipekyolu.bel.tr/ web sayfası üzerinden ilan edilecektir. Dereceye giren yarışmacıların, Van'da ikamet ettiklerini bir belge (ikametgâh, öğrenci belgesi, fatura gibi bir belge) ile ibraz etmeleri zorunludur" denildi.

Editör: TE Bilisim