Orhan AŞAN


Sağlık Bakanlığı ve Van Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde Sağlık Müdürlüğü yanında bulunan alanda düzenlenen eğitime, 6 ilden 24 sağlık personeli katıldı. Bayan eğitimcilerin de bulunduğu eğitimde sağlık personeline güvenli sürüş öğreti veriliyor.

Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitim Sağlık İl Müdürlüğü yanında bulunan alanda yapıldı. 3 gün sürecek olan eğitimlere Van, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Muş ve ağrı illerinden 24 sağlık personeli katıldı. Sağlık Bakanlığı’ndan gelen ve aralarında bayan eğitimcilerinde bulunduğu eğitimciler sağlık personeline ileri sürüş eğitimi verecek.
Eğitim kapsamında ambulanslarda görev yapan sağlık personeli 3 gün sürecek eğitimin ardından sınava tabi tutulacak. Sınav sonucunda başarılı olacak personele eğitimci sertifikası verilecek.

SAĞLIK MÜDÜRÜ DR ACAR: EĞİTİMLER 3 GÜN SÜRECEK

Eğitim programı hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdür Dr. Bilal Acar, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 8 kişilik ekiple eğitimin verildiğini söyleyerek, “3 gün sürecek olan eğitimler 3 ayrı etaptan oluşuyor. Sağlık Bakanlığından gelen Bayan eğitmenlerimiz eğitimleri veriyor. Verilen eğitimle birlikte ilimizde bütün ambulans şoförlerinin eğitimini artık bizler sağlayacağız.” Dedi.

ÖZDEMİR: SAĞLIK BAKANLIĞI BU EĞİTİMLERİ ÖNEMSİYOR

Katılımcı personele güvenli sürüşü öğrettiklerini belirten eğitimci Özge Özdemir, Sağlık Bakanlığı’nın bu tür eğitimler üzerinde sıkça durduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sağlık Bakanlığının son yıllarda bütün 112 ekiplerinde çok önem göstererek üzerinde durduğu bir eğitim. Ambulansta çalışan bütün personelin bu eğitimi almasını sağlamaya çalışıyoruz. Amaç aktif olarak sürücülerin dışında da ambulansta çalışan diğer sağlık personelinin tamamının yeri geldiğinde ambulans sürebilmesini sağlamak. İstanbul, Bursa ve Diyarbakır’dan eğitmen kadrosu oluşturarak buraya geldik. Buradaki eğitimimiz eğitici eğitimidir. Burada eğitim gören arkadaşlar sınavda başarılı olurlarsa onlarda bizler gibi eğitmen olacaklar. Van ve çevre illerde bu eğitimleri aktif olarak sürdürecekler.”

Editör: TE Bilisim