KPSS 2016 genel kültür ve genel yetenek sınavları geçen hafta yani 22 Mayıs tarihinde yapıldı. Alanında uzmanlaşmak isteyen adaylar ise yarın KPSS 2016 A sınavına girecek. KPSS A sınavı giriş yerinizi öğrenmek için tıklayın. Detaylar memurhaber.com'da.

KPPS A sınavına girecek herhangi bir kimsenin en az lisans eğitimi bitirmiş yada bitirmeyi garantileyen son sınıf öğrencisi olması gerekmektedir. Bu KPSS A sınavı ülkemizde her yıl yapılıyor. Bu sınavdan başarılı olan öğrenciler başvuracak oldukları iş kurumunun sözlü ve yazılı mülakat sınavlarının da ardından Maliye Bakanlığı, iç işleri bakanlığı gibi bir çok kamu kuruluşu üzerinde büyük unvan sahibi olarak iş sahibi olabilirler.

 

 

KPSS A SINAVINDA NELER ÇIKACAK?

Müfettiş, uzman, denetçi yardımcısı gibi kadrolara başvurmak isteyen adayların katılacağı sınavda, Pazar günü sabah oturumunda; Hukuk (30), İktisat (30), İşletme (30), Maliye (30), Muhasebe (30)
Pazar günü öğleden sonraki oturumunda ise; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (30), Ekonometri (30), İstatistik (30), Kamu Yönetimi (30), Uluslararası İlişkiler (30) testleri uygulanacak.

 

KPSS A GİRİŞ YERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...


KAYNAK-MEMUR HABER

Editör: TE Bilisim