LYS 2016 sınavları başladı. Üniversiteye girecek adayların heyecanla beklediği sınavlarda iki aşama tamamlandı. LYS 4 ve LYS 1'den sınava giren adaylar en çok geometri sorularında zorlandı.

Habertürk'te yer alan habere göre, üniversite sınavlarının ikinci aşaması 5 oturumlu Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) ikincisi Matematik Sınavı (LYS-1) dün yapıldı. Saat 10.00'da başlayan ve 135 dakika süren sınava 863 bin 176 aday başvurdu.

 

ADAYLAR GAZİANTEP'TE SINAVA GİRDİ

Kilis'te sınava girecek yaklaşık 3 bin aday ise güvenlik gerekçesiyle Gaziantep'te sınava girdi. Tıp, mühendislik gibi sayısal hukuk, işletme gibi bölümler için ise eşit ağırlık puanlarıyla tercih yapacak adaylar bu sınava girdi ve matematik testinde 50, geometri testinde 30 olmak üzere 80 soru yanıtladı.

 

LYS PUAN HESAPLAMA MOTORU TIKLA ÖĞREN

GEOMETRİ ÇOK ZORLADI

Adaylar özellikle geometri sorularında zorlandı, bir soru için 2 dakika olan süre yetmedi. Uzmanlar da sınavı özellikle de geometri sorularını "Zorluk derecesi yüksek", matematik sorularını da "Boş işlemli" diye nitelendirdi. Nesibe Aydın Okulları Matematik Zümresi, Bilfen Liseleri Matematik Bölüm Başkanı Mahmut Şişmanoğlu, FEM Yayınları Rehberlik Koordinatörü Faruk Ardıç ve Uğur Okulları Matematik Kurulu Üyesi Nilda Kiraz'ın değerlendirmeleri şöyle:

 

 

MATEMATİK: Geçmiş yıllarda seçici soruları türev, integral gibi zor konulardan gelirken, bu sene tüm konulardan farklı zorluk derecesinde sorular çıktı. Aynı konudan gelen sorular da zorluk derecesi bakımından birbirinden farklı düzeyde oldu. Soruların çözümü konu bilgisine hakim olunmasının yanı sıra çok iyi işlem yapılmasını gerektirdiği için çok fazla soru çözerek hazırlanan öğrencilerin avantajlı olabileceği bir sınav. Çünkü her bir soru tek basamak işlemle değil, çok işlemle çözüldü..

 

GEOMETRİ: Zorluk derecesi normalin üstünde. Bazı sorular anlatıma dayalı olup şeklin çizilmesi öğrenciden istenmiş. Öğrenciler zamanı yetiştiremedi. Geçmiş yıllardan farklı olarak dörtgen ve çokgenler konularından toplam 8 soru ve analitik geometrinin nokta ve doğru analitiği kısmından 5 soru sorulması konulara göre soru dağılımını değiştirmiştir. Geometride başarı için temel kurallara çok iyi hakim olup yorumlama becerisinin yüksek olması gerektiği görülmüştür. Bu testte de üst düzey işlem becerisi ön plana çıkmıştır.


KAYNAK-MEMUR HABER

Editör: TE Bilisim