Van'ın Erciş ilçesindeki Kazım Karabekir Ortaokulunda bulunan görme engelli sınıfında eğitim veren Gülseren Gürcü, öğrencilerine ışık oldu.

Erciş ilçesinde kurulan özel sınıfta görme engelli öğrencilere eğitim veren Gülseren Gürcü, görmeyen öğrencilerin gören gözü oldu. İlçe merkezindeki Kazım Karabekir Ortaokulu'nda bulunan sınıfta 8 öğrenciyi "braille" alfabesiyle eğiten Gürcü, boş zamanlarında da öğrencilerini yalnız bırakmıyor.

Gürcü, derslerden kalan zamanlarda öğrencileriyle oyun oynayıp, müzik dinleyerek iyi zaman geçirmelerini sağlıyor. Görme engelli öğrencilerin eğitiminin zor olduğunu anımsatan Gürcü, eğitimlerde farklı metot, yöntem, teknikleri kullanmaya çalıştıklarını ifade etti.

Gürcü, şöyle konuştu: "Eğitim verirken zorlanıyoruz ama öğrenciler zorlukları aşıp okuma ve yazmaya geçecek. Braille alfabesi ile okuma ve yazmayı öğrendiklerinde üst eğitim kademelerine geçeceklerine inanıyorum. Öğrenciler geleceğe dair umutları var. Öğrencilerimden Selma Yıldırım, kendisi gibi görmeyen insanlara yardımcı olmak için görme engelliler öğretmeni olmak istediğini söyledi. Eminim Selma hayalini gerçekleştirecek. Öğrencilerimden umutluyum."

Görme engelli öğrencilerden 14 yaşındaki Selma Yıldırım ise, 2014 yılında okula başladığını, bugüne kadar öğretmen olmadığı için okula gidemediğini söyledi. Yıldırım, "Öğretmen olup benim gibi göremeyen öğrencilere braille alfabesi öğretmek istiyorum. Braille alfabesinde insan zorlandığını düşünüyor ama sonra kolay geliyor. Bu hayatıma çok güzel şeyler kattı. Öğretmenimi çok seviyorum. Bize her zaman yardımcı oluyor, birlikte zaman geçiriyoruz" dedi. Okul Müdürü Kenan Yıldız ise öğrencileri topluma kazandırmak adına, böyle bir çalışma yaptıklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim