Van’da, 333 bin 926 öğrenci ile 13 bin öğretmen için ikinci yarıyıl bugün başladı.
2014-2015 eğitim öğretim yılının 15 Eylül Pazartesi günü başlayan ilk yarısı, 23 Ocak 2015’de öğrencilere karne dağıtımıyla sona ermişti. 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından bugün 333 bin 926 öğrenci ve 13 bin öğretmen ders başı yaptı. Okulun ilk günü olması nedeniyle doluluk oranı düşük olurken, öğrencilerin heyecanlı olduğu görüldü. İkinci yarıyılda kendilerini zorlu bir sürecin beklediğini belirten Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, tatilde dinlenerek ders stresini üzerlerinden attıklarını belirttiler. İkinci dönemde kendilerini sınavlarla dolu bir sürecin beklediğini ifade eden öğrenciler, bu sürecin tüm öğrenciler açısından başarılı bir şekilde geçmesini dilediler.
Yarıyıl tatilinde güzel vakit geçirdiğini, ancak öğretmen ve arkadaşlarından ayrı kalmanın zor olduğunu ifade eden Cennet Keskin isimli öğrenci, “Okulumu çok özledim. Arkadaşlarımdan ve öğretmenlerimden bir gün bile uzakta durmak çok sıkıcı. Ben buradan tüm öğrenci arkadaşlarıma yeni yılda başarılar diliyorum” dedi.
Yarıyıl tatilinde gezdiğini ve bol bol test çözdüğünü dile getiren Kübra Demirer ise, “Okulumu ve arkadaşlarımı çok özlemiştim. İnşallah ikinci yarıyılda da birinci yarıyıl gibi güzel geçer. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
2014-2015 eğitim öğretim yılı 12 Haziran Cuma günü sona erecek.

Editör: TE Bilisim