Lisans, önlisans ve ortaöğretim KPSS tercihleri başladı mı, ne zaman başlıyor sorusu yanıt aramaya devam ediyor. Kamuda memur olmak isteyen adaylar, KPSS tercih kılavuzu için ÖSYM'den gelecek açıklamaları yakından takip ediyor. ÖSYM tarafından yayınlanacak Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme kılavuzu ile adaylar, önlisans, ortaöğretim ve lisans puanlarına göre tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Peki, Ortaöğretim, önlisans ve lisans KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? İşte 2022 KPSS tercihleri hakkında detaylı bilgiler.

2022 KPSS tercih tarihleri hakkında ÖSYM tarafından henüz net bir tarih açıklaması yapılmadı. 2022 KPSS tercih döneminin Aralık ayı itibarıyla başlaması bekleniyor.

KPSS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI, NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

ÖSYM tarafından 2022 KPSS tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı. Bu nedenle branş, kontenjan, kadro dağılımı henüz bilinmiyor.

Tercih tarihleri, branş, kontenjan, kadro dağılımı gibi detaylar, KPSS tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından netlik kazanacak.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

KPSS tercihleri, ÖSYM tarafından yayınlanacak olan tercih kılavuzu doğrultusunda gerçekleştirilecek. ÖSYM'nin resmi sitesi 'https://ais.osym.gov.tr' adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel tercih başvurusu yapılabilecek.

Editör: TE Bilisim