Özalp ilçesinde 2018-2019 eğitim öğretim döneminde 6 bin 944 öğrenci taşımalı eğitim görecek.

 

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Macit Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni eğitim dönemi için hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. 

 

Bu kapsamda öğrenci taşıma ihalelerini de tamamladıklarını anlatan Sarı, "İlçemiz genelinde 6 bin 944 öğrencimiz taşımalı sistemle okuyacak. Bu öğrencilerimiz 600 servisle 45 okula geliş gidiş yapacaklar." dedi. 

 

İlçe genelinde öğrencilerin yüzde yetmişinin kırsal kesimde yaşadığına dikkati çeken Sarı, şunları kaydetti:

 

"Taşımalı eğitim sayesinde öğrencilerimizin devamsızlık durumları yüzde birin altına düştü. Ulaşım konusunda sıkıntı yaşayan her öğrencimize ulaşmaya çalışıyoruz. Velilerin bir çoğu ilçe dışında çalışıyor. Bu, bizim taşıma sorumluluğumuzu çok daha artırıyor. Kırsal kesimde okuyan öğrencilerimizin güvenli bir şekilde okullarına ve evlerine ulaşabilmeleri için bizim servislerde çalışan şoförlerimiz ve bize çok büyük sorumluluk düşüyor. Öğrencilerimiz yolda karşılaştığı hayvan saldırısı ve yabancı kişilerin saldırılarına karşı savunmasız kalabiliyorlar. Dolaysıyla taşımacılık hizmeti en güvenli şekilde yapılmalıdır."

 

Sarı, bu yıl taşımalı eğitimde 600 şoförle hizmet vereceklerini, bu şoförlerin Halk Eğitim Merkezi ile hazırladıkları 30 saatlik eğitimden geçtiğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim