Tuşa Belediyesi Kültür Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından Tuşba sınırları içerisinde yer alan okullara kırtasiye yardımı yapıldı.

 

Kırtasiye yardımı programına AK Partili Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ve belediye yetkilileri katıldı. Güveçli ve İzmir Ticaret Odası ilkokullarında yapılan kırtasiye yardımlarında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin, yerel yönetimlerin en büyük hizmetlerinden birinin de eğitime vermiş oldukları katkı ve geleceğe yönelik atılan adımlar olduğunu söyledi. Yaptığı çalışmalardan dolayı Tuşba Belediyesi’ne teşekkür eden İlçe Mili Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, “Malumunuz yeni yıl eğitim ve öğretim dönemimiz başladı. Allah’a şükürler olsun sıkıntısız bir şekilde başlangıç yaptık. Tuşba Belediyesi’nin bu güzel çalışması için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

KIREKİN: BU DAVRANIŞ YEREL YÖNETİMLERDE UYGULAMALI

Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, çocukların iyi eğitim alması için kentteki yerel yönetimlerin katkı sunması gerektiğini belirterek, “Bugün Tuşba Belediyesi öğrencilerimize kırtasiye yardımında bulundu. Hakikaten Tuşba Belediyesi daha öncede okullarımıza ellerinden gelen katkıları sundular. Güveçli İlkokulumuzun iş boyasının yapılmasından, çevresine parke taşlarının yeniden döşenmesine, okullarımıza çocuk parklarının yapılmasına kadar birçok güzel çalışmayı Tuşba Belediyesi yaptı. Ben katkılarından dolayı belediyemize çok teşekkür ediyorum. Tuşba Belediyemiz önce eğitim hizmetiyle hizmet vermeye devam ediyor. Çünkü eğitimli insanların, medeni toplumların oluşması için katkı sunuyorlar. Ben bu davranışı diğer yerel yönetimlerinde uygulaması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda bize eğitim örgütüne katkıda bulunacak diğer belediyelere teşekkür ediyorum ve bekliyorum. Eğitime katkı yapmalarını arzuluyoruz.  Ben tekrardan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

ÖZGÖKÇE: HEDEFİMİZ HEP GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLAR

Göreve geldiklerin günden bu yana çocuklara yönelik çalışmalara öncelik verdiklerini ifade eden Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, “Bizler 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Tuşba’da yeni bir okulumuzu ilimize, ilçemize kazandırılmasıyla çok güzel görkemli bir açılışla yeni yıla başladık. Fakat biz okullarımızda şunu gördük. Hamdolsun devletimiz, hükümetimiz sayesinde, bütün öğrencilerimiz okula gelir gelmez masalardın üzerinde kendi kitaplarını görüyorlar. Bizde Tuşa Belediyesi Kültür Sosyal İşleri Müdürlüğü olarak öğrencilerimize gerekli kırtasiye yardımında bulunalım. Biz kurulduğumuz ilk günden bu yana hedefimiz hep geleceğimiz olan çocuklar olmuştur. Çocuklarımızın eğitimi bizim için her şeyden önemlidir. Onun için eğitim bizim ilk gündem maddemiz olmuştur. Çocuklarımız okula başlamadan önce sünnetlerini gerçekleştirdik ve bu çocuklarımız hamdolsun sağlıklı bir şekilde şuan okula başladılar. Yine çocuklarımıza çocuk oyun parklarını 25 mahallemizde gerçekleştirdik. Çocuklarımızın daha rahat koşup oynaması için üzerimize düşen bütün görevleri yerine getiriyoruz. Allah’a şükürler olsun ki bugün Tuşba’nın hiçbir okulunda herhangi bir sorun oluşmaması için hazırlıklarımızı yaptık” diye konuştu.

 

“KÖY OKULLARIMIZIN TÜM SORUNLARIYLA İLGİLENİYORUZ”

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, köy okullarının sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini de vurgulayarak, “Köydeki okullarımıza kilit parke taşıyla eğitime katkı sağlamaya devam ettik. İnşallah bu çalışmalarımız devam edecek. Çünkü bu çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onların eğitimlerinin daha iyi olması için Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürüyle birlikte bütün ihtiyaçlarını karşılayacağız. Okul öğretmenlerimizin bizden talep ettikleri ne olursa olsun bir yerel yönetici olarak, bir eğitmen olarak bu çocuklarımızın emrinde olacağız. Tuşba’da maddi imkânı kısıtlı olan yaklaşık ilk etapta 3 bin hemen akabinde 5 bine kadar ulaşacağımız öğrenci grubumuz var. Nasip olursa geleceğimiz olan çocuklarımız için elimimizden gelenin fazlasını yapacağız. Özellikle Tuşba’ya yeni gelen öğretmenlerimiz şunu iyi bilsinler. Tuşba muhabbet şehridir. Tuşba her konuda güvenli, emniyetli ve eğitim kadrosuyla birlikte inanıyoruz ki yapılacak olan faaliyetlerle öğrencilerimizin başarılarını kat kat artıracaktır. Ortak çalışmaları hep birlikte yapacağız” şeklinde sözlerine son verdi.

 

Daha sonra Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı. 


ŞEHRİVAN EĞİTİM – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim