Rektör Şevli, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve Erciş Milli Eğitim Müdürü Sadık İşler ile birlikte Erciş Kaymakamı Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu’nu makamında ziyaretinin ardından, Erciş Kredi Yurtları Kurumu (KYK) Müdürü Burhan Fener’i ve Şehit Rıdvan Çevik Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Suat Altın’ı da makamlarında ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Erciş ilçesinde yaptığı ziyaretlerde üniversiteye ve Erciş’e kazandırılan yeni yüksekokul konularına değinerek şu sözlere yer verdi; “Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Erciş’te Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulması konusundaki teklifimizi uygun görmüştür. Bu yüksekokulumuzu açma girişiminin başlaması öncesinde de Erciş ilçemizde tüm paydaşlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yapmıştık. Bu amaçla bugün Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimizle, Van İl Gençlik ve Spor Müdürümüzle ve Erciş İlçe Milli Eğitim müdürümüzle birlikte açılacak yüksekokulumuzun ihtiyaçlarını belirlemek ve gerekli planlamaları yapmak üzere biraraya geldik ve bir takım ziyaretler gerçekleştirdik.”

“ÜNİVERSİTEMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

“Üniversitemizin başarısının yükselmesinde, kendi içimize kapanarak değil bütün kurum ve kuruluşlarla istişare ederek, iş birlikleri yaparak ulaştığımızın farkındayız. Bu nedenle, bütün kurumlarımızla iletişimi ve iş birliklerini canlı tutmak gayretini daha ileri seviyelere taşıyacağız ve üniversitemizin daha başarılı olması için her türlü adımı atmaktan geri durmayacağız. Böylelikle Erciş’e daha fazla hizmet etme şansı da yakalayacağımız inancındayız.” ifadelerini kullandı.

DEKANLIĞA YENİ ATANAN TURAN’A ZİYARET

Kurum ziyaretlerinden sonra Erciş İşletme Fakültesini ziyaret eden Rektör Şevli, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Abdulmenaf Turan, dekan yardımcıları ve öğretim üyeleri tarafından karşılandı. Rektör Şevli’ye, Fakültede yapılan ve yapılması planlanan çalışmalara dair bilgiler veren Dekan Turan, “Sayın Rektörümüzün Fakültemizi ziyaretleri ve taleplerimizi dinleme nezaketleri bizi oldukça mutlu ve motive etti. Rektörümüzün akademik başarıya ne kadar önem verdiklerinin bilincindeyiz. Bu bilinçle, üniversitemizin başarısını artırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” dedi.  

ŞEVLİ: ORTAKLAŞA ÇALIŞMALARI ANLAMLI BULUYORUZ

Fakülte Dekanının bilgilendirmelerinden sonra konuşan Rektör Şevli ise, Erciş ve diğer ilçelerimizde bulunan diğer birimleri daha sık ziyaret edeceklerini belirterek, “ilçelerimizde bulunan birimlerimizin merkez yerleşkemizde bulunan birimlerimizden farkları yoktur. Merkez birimler için planladığımız bütün projelere ilçelerde bulunan birimlerimizi de dahil ediyoruz. Çünkü tüm birimlerimizin ortaklaşarak yakaladıkları başarıları çok daha anlamlı buluyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Erciş İşletme Fakültesinden ayrıldıktan sonra Erciş Meslek Yüksekokuluna geçen Şevli, burada Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hakkı Duru, müdür yardımcıları ve öğretim üyeleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.  Rektör Şevli’ye ziyaretlerinde; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri, Erciş İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulmenaf Turan, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Yükrük, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serap Yükrük eşlik ettiler.

Editör: TE Bilisim