Önder ALTINAL - Şehrivan


 

Yapı Kredi ve TEGV işbirliği ile TEGV etkinlik noktalarında 8 yıldır sürdürülen ve bugüne kadar 100 binden fazla çocuğa ulaşan 'Okuyorum Oynuyorum' programının bu yılki yeni projesi 'Renkli Kalemler' gazetesi, okuyucusuyla buluştu. İstanbul, Van ve Samsun'daki TEGV eğitim parklarında yürütülen projenin Van ayağında medyanın usta isimleri Günseli Özen Ocakoğlu, Ferruh Altun ve Nermin Bezmen çocuklara koçluk yaptı. Toplam 8 hafta süren eğitim ve hazırlık sürecinin ardından, manşet haberinden fotoğrafına kadar çocukların imzasını taşıyan Renkli Kalemler gazetesinde, çevreden ekonomiye kadar birçok konuya değinildi.

GAZETENİN ÇIKIŞINI ŞENLİKLE KUTLADILAR

Usta kalemlerin koçluğunda Van'daki Feyyaz Tokar Eğitim Parkı'nda son kez bir araya gelen çocuklar geçirdikleri 8 haftalık eğitim süresindeki deneyimlerini koçları ile paylaşma imkânı buldu. Hazırlıklar sonrası çıkardıkları gazeteleri okuyucularıyla buluşturmanın heyecanını yaşayan genç gazeteciler başarılarını şenlik ile de kutlayarak keyifli saatler yaşadılar. Renkli Kalemler projesi, 2014 ilkbahar etkinlik döneminde TEGV’in Van, Samsun ve İstanbul eğitim parklarında çocuklarla buluştu. Projenin Van ayağında Van Kahvaltısı ile ilgili haber çalışmasının manşete taşındığı Renkli Kalemler, önümüzdeki dönemde farklı bölge ve eğitim parklarında da çıkarılmaya devam edecek. Aynı anda 3 farklı şehirde yürütülen proje için Esen Evran, Pınar Akbıyık Yıldız ve Yonca Tokbaş Samsun’daki TEGV Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı’nda, Ferhan Kaya Poroy ve Sinan Özedincik ise İstanbul’daki Sema ve Aydın Doğan Eğitim Parkı’nda çocuklarla buluşarak onların sevinç ve heyecanlarına ortak oldu.

ERHAN: ÇOK MUTLU OLDUM

Gazete tanıtımı için Van'a gelen Yapı Kredi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Yöneticisi Nurcan Erhan, "Bu projenin çocuklara birçok beceri kazandırmanın yanı sıra geleceğin gazetecilerinin yetişmesine de katkı sağlayacak bir proje. Gazeteyi görünce çok mutlu oldum. Gazeteyi gerçekten elinize aldığınızda güzel haberler olduğunu görüyorsunuz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra TEGV çocuklarının yaptıkları sanatsal eserlerin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından öğrenci ve gönüllü öğretmenler bu etkinliklerini şenlikle kutladılar.
Gazete tanıtım programına Yapı Kredi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Yöneticisi Nurcan Erhan, Yapı Kredi Genel Müdür Baş Danışmanı Salih Başağa, Yapı Kredi İletişim Sorumlusu Murat Ermert, TEGV Kurumsal İletişim Yöneticisi Özlem Cadırcı ve davetliler katıldı.

Editör: TE Bilisim