Said Nursî ismi taşıyan okuldan Sadi Nursî’ye yakışacak kitap etkinliği. Kendi boyu kadar kitap yazan Said-i Kurdi (Bediüzzaman Said Nursî) ismini taşıyan okulda başlatılan ‘Yaşam Boyu Kitap, Adam Boyu Kitap’ kampanyası öğrencileri kitap okumaya teşvik etti.

İpekyolu İlçesine bağlı Said Nursî Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden anlamlı kitap etkinliği. Sömestr (15 Tatil)’in yaklaşması ile birlikte etkinliği yapan okul öğretmenleri amaçlarının öğrencileri kitap okumaya teşvik etmeleri olduğunu söyledi. Branşları Kimya ve İngilizce Öğretmenliği olan Erhan ve Süleyman öğretmen, “Çok okuyan bir toplum olmadığımız için böyle bir kampanya başlattık. Ayrıca boyu kadar kitap yazan Said Nursî okulunda böyle bir kampanya başlatmak çok anlamlı oldu.” diyerek kampanyalarını özetlediler.

DİNDAR: KAMPANYA SÜREKLİ OLACAK

Kitap okuma kampanyası ile ilgili olarak bizlere bilgi veren Said Nursî Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Dilaver Dindar, kampanyanın kısa süreli olmayacağını, öğrencilerine hayatları boyu kitap okumayı alışkanlık haline getireceklerini söyledi. Dindar şu ifadelere yer verdi: “Biz genellikle çok az sayıda kitap okuyan bir toplumuz. Bu gidişatı kırmak için öğrencilerimizle birlikte böyle bir kitap okuma kampanyası başlattık. Gerçi bu kampanyanın projesi Erhan hocamla, Süleyman hocama aitti. Kendileri bize geldiler ve böyle bir etkinlik yapalım dediler. Bizim de hoşumuza gitti. Daha sonra bu fikri diğer öğretmen arkadaşlarımıza açtık. Öğretmen arkadaşlarımızda bu fikri olumlu gördüler. Kütüphanede bulunan kitapların raflarda durması yerine bu kitapları öğrencilerimizin beyinlerine ve kalplerine sunalım dedik. Böyle fikir alışverişi ve çalışması sonucu öğretmen arkadaşlarımız bu çalışmayı hayata geçirdiler. Öğretmen arkadaşlarımız kitaplar getirdiler 15 tatilin başlaması ile birlikte her öğrencinin bu tatilde bir kitap okuyarak o şekilde okula dönmelerini istediler. Dönüşte de öğrencilerimizin bu kitapları okuyup-okumadıklarına bakacağız. Bu şekilde öğrencilerimizden okudukları kitaplar ile ilgili olarak bilgiler alacağız. Tabi bu kısa süreli bir etkinlik olmayacak. Etkinliğimizde olduğu gibi ‘Yaşam boyu ve adam boyu kitap’ okuma olacak. İnşallah öğrencilerimiz yaşamları boyunca boyları kadar kitaplar okuyacaklar.”

ALTINIŞIK: AZ OKUYAN BİR TOPLUMUZ

Okul Müdürü Dindar’ın açıklamalarının ardından görüşlerini aldığımız ve kampanyanın fikir babaları olan Erhan ve Süleyman öğretmen kampanya hakkında bilgiler verdi. Branşı Kimya öğretmenliği olan Süleyman Altınışık, az okuyan bir toplum olduklarını ve bu yüzden de böyle bir kampanya yaptıkları belirtti. Altınışık, “Az okuyan bir toplum olduğumuz için ben bu duruma çok üzülüyordum. Öğrencilerimizde okuma alışkanlığı oluşsun diye böyle bir kampanya yaptık. Ben kendime baktım ve kendimde okumadığımı fark ettim. Bu yüzden ‘Yaşam boyu kitap, Adam boyu kitap’ kampanyası yaptık. Artık bir şeylerin dönmesi ve değişmesi gerekiyor. İnsanların bunu artık hayatlarında ki bir etkinlik, yeme içme gibi sürdürmeleri gerektiğini düşündük. Erhan hocam ile birlikte raflarda bir sürü kitabın olduğunu ve bu kitapların sadece raflarda durduğunu söyledim. Bu kitaplarımızı öğrencilerimize açalım ve öğrencilerimiz bu kitapları rafta kalacaklarına okusunlar ve hayatlarında bunu devam ettirsinler.” Dedi.

ADEN: KAMPANYA ÇOK ANLAMLI

İngilizce Öğretmeni Erhan Aden ise Said Nursî ismini taşıyan bir okul olarak yaptıkları kampanyayı çok anlamlı bulduklarını belirtti. Aden şu sözlere yer verdi: “Bediüzzaman Said Nursî İmam Hatip Lisesi olarak bu ismi taşıyan bir okul olarak bu kampanyayı yapmamız çok önemliydi. Çünkü boyu kadar hatta boyundan daha fazla kitap yazmış olan insanının isminin verildiği okuldaki öğrencilerin kendi boyları kadar kitap okusunlar diye bir kampanya başlattık. İnşallah öğrencilerimiz için faydalı olur. İki dönemi bir birine bağlayan bir projedir bu aslında. 15 tatilde öğrencilerimiz bu kitapları okuyacaklar ve tatili boş geçirmemiş olacaklar. Buda kampanyamızda da belirttiğimiz gibi bu yaşam boyu bu kampanya devam edecektir.”

ÖĞRENCİLER KAMPANYADAN ÇOK ETKİLENDİ

Son olarak kampanya hakkında görüşlerini aldığımız okul öğrencileri ise, kampanyadan sonra kendi boyları kadar kitap okuyacaklarını ifade etti. Öğrenciler, “Kampanya çok güzel bir kampanya oldu. Bu kampanyayı yapan başka öğretmenlerimize ve daha sonra da okulumuzda öğretmenlik yapan, idarecilik yapan, okul müdürümüze kadar herkese teşekkür ediyorum. Bu kampanya ile birlikte artık daha çok kitap okuyacağız ve bu anlamda kendimizi daha da geliştireceğiz. Artık yazım hataları başta olmak üzere tüm yazılarımızda daha az hata yapacağımıza inanıyorum. Ne kadar çok okursa gerek yazma gerekse de okuma konusunda çok yol kat edeceğiz. ‘Yaşam boyu kitap, Adam boyu kitap’ kampanyası ile birlikte bizde yaşamımız boyunca, kendi boyumuz kadar hatta daha fazlası kadar kitap okuyacağız. Bize bu imkanı sağlayan ve bu alışkanlığı öğretmeye çalışan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.” sözlerine yer verdi.


Önder ALTINAL - Şehrivan

Editör: TE Bilisim