ŞEHRIVAN EĞITIM: MERAL YILDIZ- Siber güvenlik sektöründe öncü kurum olan Bilgi Güvenliği Akademisi tarafından düzenlenen Siber Güvenlik Yaz Kampı öğrencilerini ağırlamaya başladı. Bölgede yalnızca Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde gerçekleştirilen kursa, Türkiye’nin farklı üniveristelerinde eğitim alan 3 bin öğrenci arasında 30’u seçilerek eğitime alındı. Eğitimin sonunda öğrencilere sertfika verileceği kaydedildi.

 

Siber güvenlik sektöründe öncü kurum olan Bilgi Güvenliği Akademisi A.Ş. tarafından düzenlenen Siber Güvenlik Yaz Kampı öğrencilerini ağırlamaya başladı. Bu yıl 10’su düzenlenen kamp Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin ev sahipliği ile 17 Temmuz 2017’de kapılarını açtı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen Siber Güvenlik Yaz Kampı, Van Edremit Kaymakamlığı, Van TSO, Uluslarası Sosyal Medya Derneği, GENÇ MÜSİAD, DNS Firewall ve BEST VAN Turizimin destekleriyle gerçekleştiriliyor. 

 

SiBER İSTİHBARAT KONULARINDA EĞİTIM VERİLİYOR

Siber Güvenlik Kampı’na katılan öğrenciler, Bilgi Güvenliği Akademisi’nin tecrübeli eğitmenleri ve sektörün önde gelen Siber Güvenlik Uzmanları’ndan 7 gün süreyle özel eğitim alma fırsatı yakalayacak. Gerçekleştirilen kampta öğrenciler; hacking, zafiyet tarama, zararlı yazılım analizi, mobil güvenlik, DDOS saldırılarına karşı doğru savunma, siber istihbarat, siber suçlarla mücadele gibi birçok konuda eğitim alıyor. Eğitici ve öğretici siber savaş oyunları sayesinde de takım çalışması yeteneklerini arttıryor ve öğrenmiş oldukları bilgileri pekiştiriyor.

 

BATTAL: SİBER GÜVENLİK SINIR GÜVENLİĞİ KADAR ÖNEMLİ

Siber Güvenlik Yaz Kampını ziyaret eden Van YYÜ rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Türkiye’nin farklı illerinden 30’a yakın öğrencinin Van’da ağırlandığını dile getirerek, öğrencilere çok önemli bir eğitim için Van’a geldiklerini söyledi. Battal, “Şuanda dünyada insanlar farkında değil ama siber güvenlik sınır güvenliği kadar önemli. Son dönemde sessizce ama ciddi bir şekilde tartışılan bir konu var. Rusya ve Amerika arasında bir tartılma konusu. Bu aslında sizin şuanda eğitimini aldığınız bu konuyla çok yakından alakalı. Ülkeler artık birbirlerinin siber güvenlikle alakalı en ufak bir açık bulduğu zaman hesaplarla dünyayı farklı şekilde yönetmeye çalışıyorlar. Bu yüzden bu eğitimi veren ve fikri üreten Dr. Eray Çelik’e ve bütün ekibine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bize destek veren tün kurumlara da teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu.

 

“SiZiN BURADA OLMANIZ BİZİ AYRICA ÇOK MUTLU EDİYOR”

Battal konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu eğitimin çok önemli iki yönü var. biirncisi eğitimi tamamlayıp sertifka alacaksıunız. Digger avantaj ise Van’a gelen öğrencilerimiz Van’ın güzelliklerini ve insanlarını bileceksiniz. Van’ın uzaktan anlatıldığı gibi olmadığını göreceksiniz. Van’ın İstanbul kadar çok önemli tarihi turistik yerlerinin olduğunu fark edeceksiniz. Eğitim kapsamında gezi programları da var. Sizin burada olmanız bizi ayrıca çok mutlu ediyor. Gördüğünüz gibi Van YYÜ her alanda olduğu gibi bilgisayar alanında da çok iyi. Size burada aramızda görmek bizi çok mutlu ediyor. Nasıl Vanlı olunduğunu size şöyle anlatyayım. Ilk defa Van’a gelen Van Gölü der. Ikinci gün bu biraz değişir. Üçüncü gün artık göl değil deniz denir. Böylece Vanlı olursunuz. Üç günün arından Van’ı o kadar çok seversiniz ki ayrılmak istemezsiniz. Ben 28 yıldır Van’dayım ve gerçekten de Van’ı çok seviyoruym. Vanlı oldum artık. Sizlerde öyle olduğunu göreceksiniz.”

 

TSO’DAN EĞİTİME DESTEK

Van TSO Başkan yardımcısı Yavuz Karaman’da eğitim için seçilen öğrencilerin çok şanslı olduğunu dile getirerek, “Neden şanslı olduğunuzu düşünüyorsunuz şimdi. Çünkü Türkiye’nin en güzel şehrine geldiniz. Bunu sizlerde fark edeceksiniz. Bizim denizimiz her şeyi anlatıyor. Buraya gelmeniz bir şanstır aslında. Gittiğiniz yerlerde bizim turizm elçiliğimizi yapacaksınız aslında.” Dedi.

 

UÇAR: ÇALIŞMALARIMIZI DİSİPLİN İLE GERÇEKLEŞTiRiYORUZ

Bilgi Güvenliği Akademisi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Uçar’da yaptığı konuşmada,

projenin 2011 yılından bu yana devam ettiğini ifade ederek, 30 civarında öğrencinin eğitim için seçildiğini kaydetti. Uçar, “Şimdiye kadar bu eğitime giren öğrencilerimizin yüzde 70’i çeşitli yerlerde iş bulabilme fırsatı yakaladı. Bunların tamammı da güvenlikle alakalı işler oldu. Eğimin ardından öğrencilerimiz kollarına birer altın bilezik takıyor aslında. Siber güvenlik alanında teknik çalışmalar yürüten, üretmeyi ve projeler geliştirmeyi hedefleyen akademimiz, sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştirdiği Siber Güvenlik Kamp’larının onuncusunu bu yıl Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile birlikte hayata geçiriyor. Burda öncelikli amacımız sektörün ihtiyacı olan nitelikli siber güvenlik elemanlarını yetiştirmek ve sonraki süreçler için sürekli gelişen ve değişen siber sektörün her alanında yetenekli kişilerin bulunduğu zemini hazırlamak oldu. Bilgi Güvenliği Akademisi olarak her yıl gerek kurumsal gerek bireysel eğitimlerimiz ile çalışmalarımızı disiplin ile gerçekleştiriyoruz. Kampta da aynı özveri ile öğrencilerimizi sektörün birer parçası haline getirmeyi hedefliyoruz. Gerçekleştirmiş olduğumuz Siber Güvenlik Kamp’larına bugüne kadar 20.000’den fazla başvuru yapıldı. Bu başvurularda 250’den fazla öğrenci Siber Güvenlik uzmanlarımız tarafından yetiştirildi ve sektöre kazandırıldı.” Diye belirtti.

 

ÇELIK: KIŞ KAMPI DÜZENLEMEYİ PLANLIYORUZ

 Kampla ilgili son olarak kısa bir açıklama yapan Doç. Dr. Hüseyin Eray Çelik, kampın Bilgi Güvenliği Akademisi ile birlikte düzenlenen bir etkinlik olduğunu  ifade ederek, “BUraya gelen bütün öğrencilerin ulaşım, konaklama ve diğer ihtiyaçlarının tamamı bizim tarafından karşılanıyor. 5 yıldır bu tür etkinlikleri düzenliyoruz. Daha büyük olan bir kış kampı düzenlemeyi planlıyoruz. Umarım çok daha güzel olacak her şey.” Dedi. 

Editör: TE Bilisim