25-26 Kasım tarihlerinde 6 dersten yapılacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) ilk dönem sınavlarına 1 milyon 174 bin 427 öğrenci girecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 60 personelin sınav sorularının basıldığı Gölbaşı Ballıkpınar Kampusu'nda 26 Kasım'a kadar kapalı devre çalışacaklarını açıkladı.

 

24 SAAT SİLAHLI NÖBET 

Bakanlık, "Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanlığı ile yapılan protokolle güvenlik tedbirleri artırıldı. Bu kapsamda, sınav evrakının basım aşaması olan kapalı devre süresince 24 saat esaslı silahlı nöbetçi uygulamasına geçildi. Sınav evrakının sevkıyatında kullanılan kamyonların kapıları ve sınav merkezlerindeki sınav kutuları muhafaza odalarının güvenliği, özel kilit sistemi ve emniyet ile jandarma güçlerinin 24 saat esasına dayalı nöbet tutmasıyla sağlanacak" dedi.

 

Sınav güvenliği kapsamında ayrıca şu önlemler de alınacak:

-Sınav evrakının sınav merkezine güvenli dönüşü için de tıpkı gidişinde olduğu gibi GSP ile takibi yapılacak.

-Salon görevlileri, sınav salonlarında gazete, kitap okumayacak, öğrencilerin dikkatini dağıtacak şekilde ve gerekmedikçe konuşmayacak.

-Sınav süresince gözetmenler topuklu ayakkabı giymeyecek ve cep telefonu gibi cihazlarla sınav salonuna gelinmeyecek.

-Birinci dönem ortak sınavları, 25 ve 26 Kasım'da yapılacak. Sınav, yurtiçi ve yurtdışındaki merkezlerde her iki gün yapılacak; 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak. Teneffüs araları 20 dakika olacak.

-Öğrenciler, 25 Kasım Çarşamba günü yapılacak birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 26 Kasım Perşembe günkü ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek.

-Her ders için 4 seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak.

-Yurtiçinde 970 merkezde, 16 bin 237 okulda, 91 bin 349 salonda yapılacak sınavda yaklaşık 200 bin öğretmen görev yapacak.

Editör: TE Bilisim