TEOG'da bir soru daha iptal. MEB tarafından yapılan TEOG ortak sınavlarının birinci döneminde, görme engelli öğrenciler için hazırlanan fen ve teknoloji kitapçığındaki bir soru iptal edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 8. sınıf 1. dönem merkezi ortak sınavında (TEOG) görme engelli öğrenciler için hazırlanan kitapçıktaki fen ve teknoloji dersine ait bir sorunun iptal edildiğini bildirdi. Soru, tüm görme engelli öğrenciler tarafından doğru cevaplandırılmış olarak kabul edilecek.

 

TEOG'DA BİR SORU DAHA İPTAL EDİLMİŞTİ

TEOG Fen ve Teknoloji dersi A Kitapçığı'ndaki 13. soru (aynı soru B Kitapçığı'nda 19, C Kitapçığı'nda 18, D Kitapçığı'nda 15'nci soruya denk gelmektedir) da daha önce iptal edilmişti. 

MEB'den daha önce yapılan açıklamada, "Ortak Sınav Fen ve Teknoloji Dersi A kitapçığında 13.soru (B-19, C-18, D-15.soru) istisnai durumda başka bir seçeneğin de doğru olma ihtimali ve teknik nedenlerle, hazırlanan bilimsel rapor doğrultusunda iptal edilmiştir. Bu soru, tüm öğrencilerimiz tarafından doğru cevaplandırılmış olarak değerlendirilecektir" denilmişti.

Editör: TE Bilisim