Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, 'Eğitime tam destek' projesi kapsamında sömestri tatilinde düzenlediği eğitim kurslarına katılan öğrencilere yönelik, ‘Verimlilik ve Etkili Ders Çalışma Yöntemleri' konulu seminer verdi.

 

‘Verimlilik ve Etkili Ders Çalışma Yöntemleri' konulu seminer öğrencilerin sömestri tatili boyunca eğitim gördüğü Kalecik TOKİ Kadın ve Çocuk Eğitim Destek Merkezi’nde düzenlendi. Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nevzat Gün’ün ve Arzu Temur’ün sunduğu ‘Verimli ve Etkili Ders Çalışma’ seminerini kısa filmler eşliğinde akıcı bir şekilde anlattı. Arzu Temur “Öğrencilere zamanı verimli kullanımı konusunda bilgiler veridi. Mutlaka öğrencilerin bir hedefinin olması gerektiği, çalışma programı, uygun çalışma ortamı, çalışma saatleri ve dinlenme saatlerini belirlemelerini istedi. Özellikle öğrencilere zihnin dağılmasına yol açan dışsal sebeplerden; yatarak ders çalışmak, müzik dinlemek, televizyon izlemek, bir şeyler atıştırmak ve gezinmek başarıyı düşürmektedir.

 

Çalışma odası mümkün olduğunca fazla sıcak ve ya soğuk olmamalıdır. Çalışma odası düzenli olarak havalandırılmalı ve sessiz olmalıdır” dedi. Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nevzat Gün ise “Öğrencilere, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2014 ve 2015 yıllarında okullarda düzenlenen ‘Zamanı verimli kullanımı’ konusunda düzenlenen kısa film yarışmalarında ödül kazanan eserlerin de izletildiği seminerde, Müdür Gün, 2016 yılında düzenlenecek olan yarışmanın usul ve esasları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Türkiye genelindeki tüm ortaokul ve lise öğrencilerinin katılabileceği yarışmada, Eğitimde, Öğretimde Verimlilik ve Yenilik, Zamanı Verimli Kullanmak, Birlikte Çalışabilirlik, Bilişim Teknolojileri ve İnternetin Verimlilik Amaçlı Kullanımı, Enerjinin Verimli Kullanımı, Çevre Bilinci, Doğa Sevgisi, Günlük Yaşamda Engelli Ortamların İyileştirilmesi, Bilinçli Tüketici Olmak, İsrafın Önlenmesi, Tüketici Hakları konularda kısa film yarışması hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Eserlerin Gönderimi İçin Son Tarih: 25 Mart 2016 ve Eserlerin Değerlendirilmesi: 28 Mart - 08 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılacağı ve Değerlendirme Sonuçlarının Açıklanması: 11 Nisan 2016 olacağı ve Ödül Töreni: 25 Nisan 2016 tarihinde Ankara’da yapılacağını belirtti.

 

Seminerde bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise öğrencilerin başarıya ulaşması için Tuşba Belediyesi olarak ellerinde gelen her türlü gayreti ve desteğe hazır olduklarını dile getirdi. Kurdukları gençlik ve kadın destek merkezinin çok nezih bir ortama sahip olduğunu kaydeden Özgökçe, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın düzenleyeceği 'Verimlilik Temalı Fikir ve Kısa Film’ konulu yarışmada dereceye girecek olan öğrencilerimize biz de Tuşba Belediyesi olarak ayrıca ödül vereceğiz. Verimlilik ile ilgili kısa film çekmek isteyen öğrencilerimiz Tuşba Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzde çalışan arkadaşlarımızın tecrübe ve ekipmanlarından müracaatları halinde faydalanabilirler” dedi.

 

Özgökçe “Sevgili gençler zamanın etkili bir şekilde kullanılması için mutlaka günlük programınızı düzenleyiniz, en kısa tarifle Verimlilik: Üretim sürecine girdileri ve bu sürecin sonunda elde edilen ürünler arasındaki ilişkiyi ifade etmektedir. İsraftantan uzak, tüm kaynakları zamanında en iyi şekilde değerlendirerek üretmek demektir. Köklü kalkınmanın da bir göstergesi olan verimlilik, günümüzde kalite ile birlikte sunulan, rekabet ile birlikte düşünülen, bilgi teknolojisini devreye alan, çevreyi geliştirmeyi amaçlayan bir dünyayı da beraberinde getirmektedir. Bu nedenle verimlilik bir bilinç meselesidir. Bu bilinç toplumun her kesiminde, her ferdinde oluşturulmalı ve yaygınlaştırılmalıdır. Tuşba Belediyesi olarak bizler de ilgili kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yapabilmek; Eğitim, bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda çeşitli etkinlikler düzenleyerek verimlilik bilincini kamuoyuna benimsetebilmek temel amacımızdır.” Dedi.

 

Özgökçe TOKİ’lerde yaşayan öğrencilere bir de müjde verdi. Bu bahar Kalecik TOKİ'de planladıkları sosyal tesisin ve kültür merkezinin müjdesini de veren Özgökçe, “Sevgili Gençler her biriniz Anneniz ve babanız gözünde ne kadar kıymetliyseniz, bizim için de o kadar kıymetli ve önemlisiniz. Bunu için sizlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmanız ve başarınızın artırılması için ne gerekliyse sizin için yapmaya kararlıyız. Kültürel, sosyal, bilimsel ve eğitim faaliyetleri yürütülecek alanlar oluşturup ayrıca sportif faaliyetler için güzel mekanlara kavuşturmanın gayreti içindeyiz” şeklinde konuştu. Tuşba Belediyesi’nin Eğitime tam destek programı çerçevesinde öğrencilere seminer veren Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nevzat Gün ve Arzu Temur ile uzmanları ve Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve çalışanlarına da teşekkür eden Özgökçe, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. 

Editör: TE Bilisim