ŞEHRİVAN HABER - Öğrencilerine, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde TYT ve AYT öncesi gerçek bir deneyim yaşatan özel öğretim kursu ÖSYM formatına uygun kurallar ve saatlerde deneme sınavı gerçekleştirdi.

Özel Öğretim Kursu ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ile yaptığı protokol doğrultusunda öğrencilerine gerçek bir sınav mekânında ve gerçek bir sınav disiplini içerisinde TYT ve AYT denemesi gerçekleştirildi.

Pandemi şartlarına uygun bir şekilde karşılanan öğrenciler önceden kendilerine dağıtılan giriş belgelerindeki bilgiler doğrultusunda sınıflarına alındı. Sınıflara alınan öğrencilere optik formlar dağıtıldı, gerekli kontroller yapılarak optik formların doğru bir şekilde işaretlenmesi sağlandı ve deneme kitapçıkları dağıtıldı. Gerçek sınavdaki başlama ve bitiş saatlerine uygun olarak sınav gerçekleştirildi. Dışarıda bekleyen öğrenci velilerinin ve sınav giren öğrencilerin heyecanı gerçek sınavdan aynıydı.

Konu ile ilgili bilgi veren Yeni Nesil ATAK-ÇABA Özel Öğretim Kursu müdürü Mustafa VARAN, ‘’Tam bir sınav disipliniyle gerçekleşen denemelerde öğrencilerimize gerçek sınav heyecanı yaşatarak Van’da bu anlamda bir ilki başarmış olduk. Öğrencilerimizin üniversitemizde sınav öncesinde böyle bir deneyimim yaşamaları hususunda bizden desteklerini esirgemeyen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Hamdullah ŞEVLİ’ye, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Orhan Deniz’e, fakülte çalışanlarına, bu sınavın gerçekleşmesinde emeği geçen öğretmenlerimize ve sınav disiplinine uyan öğrencilerimize teşekkür ederiz.’’ dedi.

Editör: TE Bilisim