Van’da hizmet veren Sahabe Sigorta Acentesi, İş ve İşçi Bulma Kurumu (İş-Kur) kapsamında üniversite mezunu kızları istihdam ediyor.

 

4 ve 2 yıl yıllık üniversite bitiren kız öğrenciler Van’da Sahabe Sigorta Hizmetleri veren acente tarafından istihdam ediliyor. İş-Kur bünyesinde istihdam edilen 13 kız öğrencinin yararlandığı çalışma süresi 6 ay sonra sona erecek. Ancak işveren sigorta acentesi 6 ay sonra bu kızları istihdam edecekleri sözünü verdi. Yapılan bu istihdam çerçevesinde gerçekleştirilen basın toplantısında yapılan çalışmayla ilgili bilgiler veren sigorta acentesi yetkilisi Sertap Ayvert Atal, ‘Kadınları İş Hayatına Kazandırma’ projesi kapsamında bu çalışmayı yaptıklarını söyledi.

 

ATAL: GÜNLÜK 20 TL VERİLİYOR

Sertap Ayvert Atal açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Başlatmış olduğumuz İŞKUR destekli ‘Kadınları İş Hayatına Kazandırma’ projemiz kapsamında, İŞKUR tarafından kursiyerlerimize günlük 20 TL teşvik ödenmektedir. ‘Kadınları İş Hayatına Kazandırma’ projemiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştirmeyi amaçladığımız tüm fikir ve eylemlerimizin haklı gururunu yaşadığımızı belirtmek isteriz.”

 

AMAÇLANAN HEDEFLER AÇIKLANDI

Proje kapsamında amaçladıkları hedefler hakkında da bilgiler veren Atal, “Kadınların toplum kalitesi ve verimliliğine sağladığı tartışılmaz faydayı vurgulamak. İş hayatının temelini oluşturan disiplinin ve azmin kadınlarda yeterince bulunduğunun bilinciyle bu özelliklerini iş hayatına yansıtmalarını olanak sağlayarak olumlu bir etki oluşturmak. Toplumumuzun temel taşı olan kadınlara hak ettiği değer ve mevki iş hayatına katılmalarını sağlayarak kazandırmak. İş hayatında kadın gücü ve beraberinde gelen ekip ruhunun öneminin kavranması ve faydalarından yararlanılması. Toplumsal duyarlılığın sabır ve hassasiyet sonucunda nasıl güzel sonuçlar doğuracağına inanmak ve sonuçlarının getireceği tüm olumlu etkileri inançla beklemek.” Dedi.

 

ATAL: HALKIMIZA SÖZ VERİYORUZ

Acente yetkili Atal son olarak şu ifadelere yer verdi: “Kendi sektörümüzde yani sigortacılık alanında mücadele ettiğimiz başlıca sorunlardan olan; Artan acente sayısına rağmen düşen iş kalitesi. Müşterilerin poliçe ve teminatlar konusunda yeterli bilgiye sahip olmamaları ve bu nedenle müşteri ve acente hizmetleri arasında anlaşmazlıklar yaşanması. Bölgemizde yaşanan olumsuz olaylar neticesinde sigorta şirketlerinin bölgeye, bölge müşterilerinin de acentelere olan güvenlerinde azalma yaşanması ve bunun neticesinde gergin bir çalışma ortamı oluşması. Kalifiye ve iletişimi kuvvetli çalışan bulunamaması gibi tüm olumsuzlukları özveriye, sorumluluğa, kadının iş hayatına sağlayacağı olumlu etkiye ve birlikten kuvvet doğacağına olan tam inancımızla ve tabi ki sizlerin desteğiyle çözerek. Olumsuzlukların üstesinden gelebileceğimize inanıyor ve çıktığımız bu yolda ulaşabileceğimiz en iyi noktaya gelebilmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza dair siz değerli halkımıza söz veriyoruz.”  


ŞEHRİVAN EKONOMİ: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim