Van’ın Gevaş ilçesinde bir araya gelen muhasebe bölümü öğrencileri, açtıkları dükkanda uygulamalı olarak eğitim görüyor.

Gevaş Kız Teknik ve Meslek Lisesi Muhasebe Bölümün'de okuyan Ensar Say, Ertan Alan, Yekcan Altındağ ve Fatih Karakaya isimli öğrenciler, Gevaş Kaymakamlığı, İlçe Belediye Başkanlığı ve velilerin destekleriyle kuru yemiş dükkanı açtı. İş yerinin açılışı Gevaş Belediyesi Muhasebe Müdürü Osman Kızıltaş ve Gevaş Kaymakamlığı Yazı işleri Müdürü Nuri Ergenç tarafından yapıldı. Açılışta bir konuşma yapan Gevaş Belediyesi Muhasebe Müdürü Osman Kızıltaş, “Gevaş’ta şu an bu bir ilktir. Bu çocuklar Gevaş’ta bir ilki başardılar. Öğretmenlerinin teşvikiyle açtıkları bu iş yerine biz belediye olarak da elimizden gelen desteği sunacağız. Bu cesaret ve girişimlerinden dolayı hepsini tebrik ediyorum. Bu davranışlarının diğer gençlere de örnek olmasını diliyorum” dedi.

 

HEM İŞ HEM EĞİTİM

 

Açılıştan sonra gazetecilere öğrenciler adına bilgi veren Fatih Karakaya da, “Bizim gayemiz ticaret yapmak değil. Muhasebe bölümünde okuyoruz. Burada hem muhasebeyi hem de ticaret kurallarını öğreniyoruz. Gevaş Kaymakamlığı 2 bin TL. Gevaş Belediye Başkanlığı bin TL ve velilerden de 6 bin TL olmak üzere toplam 9 bin TL harcayarak burayı açtık. Bize destek veren başta Kaymakamımız sayın Yusuf Güni, Belediye Başkanımız sayın Nazmi Sezer ve bizi bu işe teşvik eden öğretmenimiz Attar Tanrıkulu öğretmenimize ve destek veren her kese teşekkür ediyoruz. Biz onlar sayesinde iş yeri sahibi olduk. Burada hem para kazanacağız hem de eğitimimize uygulamalı olarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim