Uzman Öğretmenlik sınav sonuçları son dakika açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 19 Kasım 2022 tarihinde 81 ilde ve binlerce adayın katılımıyla düzenlenen Uzman Öğretmenlik sınav sonuçları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edildi. En az 10 yıl hizmeti bulunan öğretmenlerin katılım sağladığı yazılı sınav sonuçları MEB'in internet adresi üzerinden öğrenilebilecek. İşte, MEB ile 2022 Uzman öğretmenlik sınav sonuçları sorgulama ekranı ve tüm detaylar.

19 Kasım 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilen 2022 Başöğretmenlik ve Uzman Öğretmenlik yazılı sınavı sonuçları son dakika açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere yönelik müjdesini paylaşarak 12 Aralık'ta ilan edilmesi planlanan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı sonuçlarını paylaştı.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAV SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

Adaylar, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı sonuçları bilgisine http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşabilecek.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVINDAN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için ayrı ayrı olmak üzere yılda bir defa yapılacak. Bu sınavlarda 100 puan üzerinden 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak.

Editör: TE Bilisim