ŞEHRİVAN HABER - Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) Van'ın da aralarında bulunduğu 11 üniversiteye rektör atanması konusundaki başvurular sona erdi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Munzur Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne rektör ataması yapılması ile ilgili işlemler 22 Şubat Cuma akşamı son buldu. 

YYÜ'YE 50 CİVARINDA BAŞVURU YAPILDI!

Van için de bir çok ismin başvuracağı konuşulurken, Van'da Nisan başında atanacak yeni rektör olmak için 50 civarında başvuru olduğu öğrenildi.

Başvuruların tamamlanması ile birlikte mevcut Rektör Prof. Dr. Peyami Battal konu ile paylaşımında başvurular ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Üniversitemiz için Rektör aday başvuru süresi son bulmuştur. Üniversitemizin Yönetimine talip olan yaklaşık 50 civarında Rektör adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Allah Üniversitemiz, Vanımız ve Ülkemiz için hayırlısını nasip etsin."

KİMLER BAŞVURDU?

YYÜ'nün yeni dönem rektörlüğü için mevcut rektör Prof. Dr. Peyami Battal dışında Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, Prof. Dr. Şakir Gözütok, Prof. Dr. Hasan Çiçek gibi isimlerin başvurduğu öğrenildi. Halen İstanbul'da görev yapan Prof. Dr. Hamdullah Şevli'nin de rektör adayları arasında olduğu iddia edildi. 

Editör: TE Bilisim