ŞEHRİVAN HABER - Geçtiğimiz haftalarda üniversitenin farklı birimlerinde çalıştırılmak üzere sürekli işçi alınması ile ilgili ilana çıkan ve uzunca bir süre başvuru kabul eden Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi alımlarla ilgili önemli bir açıklama yaptı. 3 ile 10 Ağustos arasında devam eden başvuruların ardından noter alımı konusunda kamuoyunu bilgilendirmek üzere yapılan açıklamada noter huzurunda çekilecek kuraya tabi olanlar ve olmayanlara dair bir duyuru yapıldı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi rektörlüğü başvuruları alınan ve noter huzurunda kurası çekilecek olan sürekli işçi kadroları ile ilgili bir duyuru yaptı. İşte o açıklama:

“Üniversitemiz Dursun Odabaş Tıp Merkezi ve diğer birimlerinde sürekli işçi kadrolarında istihdam edilmek üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/D maddesi, 4857 sayılı İş Kanunu ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) aracılığı ile sürekli işçi alım ilanına çıkılmış olup, söz konusu ilan edilen sürekli işçi kadrolarına yapılan başvurulara ilişkin Van İş Kurumu tarafından kurumumuza gönderilen başvuru listelerinde isimi geçen adaylardan noter kurası öncesi istenilen koşulları sağlayıp sağlamadıklarını tespit etmek amacıyla 03-10 Ağustos 2021 tarihleri arasında adaylardan alınan belgeler değerlendirilmiş olup, başvuru koşullarını sağlayan ve Noter kurasına tabi tutulacak aday listeleri ile, istenilen koşulları sağlamadıkları için ve yukarıda belirtilen tarihler arasında belgelerini teslim etmemeleri nedeniyle Noter kurasına tabi tutulmayacakların listesi, noter kurası tarihi ve saati ile kuranın yapılacağı yerin bilgilerini içeren duyurumuz üniversitemizin www.yyu.edu.tr adresinde yayımlanmıştır. Noter kurasına tabi tutulmayacakların listesinde ismini bulan adayın kuraya neden tabi tutulmayacağının sebebi de yine isminin karşısında belirtilmiştir. İlgili adayın bu duruma itirazının olması halinde, listede belirtilen eksik belgesini de beraberinde getirmek suretiyle 14 Ağustos 2021 tarihinde Cumartesi günü Rektörlük Karşısı Prefabrikler (B) blokta bulunan görevlilere şahsen başvuruda bulunmaları gerekmektedir. İlgililere duyurulur.”

Editör: TE Bilisim