Van İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son atamada Van’a 3 bin 203 öğretmenin geldiğini belirtti.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin, 3 bin 203 öğretmenin Van’a atanmasının ardından öğretmen açığının bine düştüğünü söyledi. Van’ın öğretmen norm kadrosunun 17 bin olduğunu anımsatan Kırekin, “Geçen sene Van’da yaklaşık 13 bin 500 öğretmen çalıştı. 3 bin civarında olan öğretmen açığımızı da ücretli öğretmenlerle kapattık. Bu sene normal atama ve özür grubu atama döneminde 2 bin 500 öğretmenimiz ilimizden ayrıldı. Buna karşılık son atamada ilimize 3 bin 203 öğretmen verilerek, öğretmen açığımızda yaklaşık bine düştü” dedi.

 

Branş öğretmeni ile ilgili sıkıntılarının olmadığını, temel sıkıntının sınıf öğretmenliğinde yaşandığını ifade eden Kırekin, “Şu anda yaklaşık 900 sınıf öğretmeni açığımız var. Diğer branşlarda çok fazla açığımız yok. Doğu illeri içerisinde öğretmen açığı en az olan il Van’dır. Şanlıurfa’da 8 bin 500 öğretmen açığı varken, verilen öğretmen sayısı 4 bin 500. Bizim öğretmen açığımız ise 4 bin 750 iken verilen öğretmen sayısı 3 bin 203. Yani yaklaşık bin öğretmen açığımız kaldı. Bunu da ücretli öğretmenlerle telafi edeceğiz. Ayrıca son iki yılda öğretmen ataması yönünde ilimize pozitif ayrımcılık yapılmaktadır. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz. Tek temennimiz, atanan tüm öğretmenlerin gelip göreve başlamalarıdır. Bu vesileyle yeni eğitim öğretim yılının öncelikle öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bunun yanında yaklaşan Kurban Bayramı’nın da tüm İslam alemine barış, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim