ŞEHRİVAN - 2011 yılında Van’da yaşanan iki büyük depremin ardında, ilde zarar gören birçok okul yeniden yapıldı. Yapılan çoğu okulun ise isimleri değişti.

 

Bu okullardan bir tanesi olan ve yıllarca Vanlıların Kazım Karabekir Lisesi olarak aklına kazınan okuldu. Depremden sonra TeliaSonera şirketi tarafından yapılan ve ismi TeliaSonera Anadolu Lisesi olarak değiştirilen okula Vanlılar bir türlü alışamadı. Yaşanan isim sorunundan dolayı Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni bir adım attı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucu okulun ismi yeniden Van Kazım Karabekir Anadolu Lisesi olarak değiştirilecek.

 

 

İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdür Şükrullah Yavuzer’in sosyal paylaşım sitesi üzerinden duyurduğu haberde, “Van’ımızın değeri olan okullarımızdan Kazım Karabekir Lisesi üzücü Van depreminden sonra TeliaSonera Anadolu Lisesi olarak isim değişikliği yaşamıştı. Vanlı hemşerilerimizin bu ismi bir türlü benimsememiş eski kadim ismi olan Kazım Karabekir ismi kullanılmıştır. İl Müdürümüz Sayın Kıyasettin Kırekin’in girişimi ile bu okulumuzun ismi tekrar Kazım Karabekir olarak değiştirilmiştir. Camiamıza hayırlı olsun.” İfadelerine yer verdi. 

Editör: TE Bilisim