ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-HAKAN İZGİ

Van’da, 2018 yılında alanında uzman beş başarıeğitimcinin bir araya gelerek kurduğu Yükseliş Eğitim Kurumları her yıl başarısına başarı katıyor. Yükseliş Eğitim Kurumları, faaliyete başladığı günden bu yana sadece kentte değil, ülke genelinde de elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiriyor. Eğitime, disipline ve kaliteye verdiği önemle Van’da yıldızı parlayan haline gelen Yükseliş Eğitim Kurumu, kentin gözde eğitim kurumlarından biri olmayı sürdürüyor. Eğitim vizyonu ile geleceğe sağlam adımlar atan nesiller yetiştiren kurum, her yıl yeni bir başarı hikâyesine imza atıyor. Başarılı ve istikrarlı kadrosuyla, çağdaş eğitim anlayışını hedefleyen ve bu doğrultuda sürekli başarıyı elde eden, Van’ın parlayan yıldızı Yükseliş Eğitim Kurumları, bu yıl da bir başarıya daha imza attı. Yükseliş Özel Eğitim Kursu öğrencisi Safiye Elif Esen, LGS’de tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Şehrivan, 500 tam puan alarak Türkiye 1’incisi olan Safiye Elif Esen, ailesi ve Yükseliş Eğitim Kurumları kurucusu ve müdürü Ali Nemli ile görüşerek Esen’in sınav süreci ve Yükseliş Eğitim Kurumu’nun her yıl artan başarısı ile ilgili bilgi aldı.

YİNE BİR VAN BİRİNCİSİ YÜKSELİŞ’LE BAŞARDI

LGS’de tüm soruları doğru cevaplayarak, 500 tam puan alan 13 yaşındaki Safiye Elif Esen, sınav sürecini ve heyecanını Şehrivan’a değerlendirdi. Girne Koleji’nden mezun olan, aynı zamanda Yükseliş Özel Eğitim Kursu öğrencisi olan Esen, sınav sürecinde düzenli olarak çalıştığını ve sürekli olarak kitap okuduğunu dile getirdi. Sınavdan önceki son 2 ayın önemli olduğunu belirten Esen, sözlerine şöyle başladı: “Bu yıl çalışmalarıma çok özen gösterdim ama diğer yıllardan çok da ayrı bir şey yoktu. Düzenli çalışıyordum. Öğrenci için sınavdan önceki son 2 ay çok önemli. Yanlış yapılan sorulara yoğunlaşmak, onları çalışmak çok önemli. En çok matematik dersine ağırlık veriyordum. Günde en az 30 paragraf çözüyordum. Fen Bilgisi’ni gün aşırı çalışıyordum. Sosyal Bilgiler, İnkılap, İngilizce ve Din Kültürü’nü haftada 3 kere çözüyordum. Bu süreçte 20-30 tane soru bankası bitirdim.”

SAFİYE ELİF ESEN: GENETİK MÜHENDİSİ OLMAK İSTİYORUM

Genetik mühendisi olmak istediğini ifade eden Esen, “Liseyi Ankara Fende okumak istiyorum. Üniversiteyi yurt dışında okumak istiyorum. Öğretmenler, öğrenciler için çok önemli. Eğer onlar iyi olmazsa zaten pek bir şey olmuyor. Aile de anlayışlı ise süreç çok rahat geçiyor ama baskıcı bir aile olursa süreç çok zor geçer. Genetik mühendisi olmak istiyorum. Yurt dışında da Kanada, İsveç gibi ülkeleri tercih etmek istiyorum” dedi.

ÖĞRENCİLERE TAVİSYELER DE VERDİ

Esen, Türkiye 1’incisi olduğunu öğrendiğinde şaşırdığını belirterek şunları kaydetti: “Daraldığım zaman ailemle, rehber hocalarımla konuşunca rahatladım. Kitap okuyorum sürekli. Bunun da etkisi var. Herkese tavsiye ederim. Birinci olmayı beklemiyordum. Öğrendiğimde çok şaşırdım. Çünkü beklemiyordum. Akıllı telefonum yoktu. Bu da başarımı çok etkiledi. Çünkü bir bağlılığım yoktu ama genel anlamda sosyal medya başarıyı olumsuz etkiliyor. Çalışanlara tavsiyem, son sınıfta akıllı telefon kullanmasınlar. Çünkü akıllı telefonlar, sosyal medya başarıyı olumsuz etkiliyor. Sınava çalışanlara tavsiyem; düzenli çalışmaları. Diğer yıllarda çalışmadılarsa son sınıfta çalışırlarsa onlar için daha iyi olur. Bugüne kadar beni yetiştiren öğretmenlerime, her zaman yanımda olan aileme teşekkür ediyorum.”

ANNE ESEN: HER ÇOCUK AYNI ŞEKİLDE YÖNLENDİRİLMİYOR

Konuyla ilgili Şehrivan’a konuşan anne Firdevs Esen, kızının düzenli olarak ders çalıştığını belirterek şunları söyledi: “Önemli olan hem ailenin hem rehberlik öğretmenlerinin, okulunun, dershanenin öğrenciyi tanıması. Her çocuk aynı şekilde yönlendirilmiyor. Bazıları çok çalışınca başarılı oluyor ama bazılarında da bu durum ters tepki yapıyor. Çocuklar için önemli olan kitap okumaları, sorumluluklarını bilmeleri ve kendileri için bir şeyler istemeleri. Benim kızım gece gündüz ders çalıştı desem doğru olmaz ama planlı ve programlı bir çocuktur. Ödev verildiyse onu kesinlikle yapar. Çok düzenli kitap okur. Belki benden daha çok kitap okumuştur diyebilirim. Sosyal medyaya çok ilgisi yok. Sınav döneminde akıllı telefon kullanmak istemedi. Safiye Elif’in tuşlu bir telefonu var. Onu da iletişim kurmamız gerekirse kullanıyor. Aslında şu anki çocukların yaptığı en büyük hata küçük yaşta akıllı telefon kullanmak.”

ESEN: ÇOK FARKLI BİR HEYECANDI

Anne Esen, kitapçıklar yayınlandığında neler yaşadıklarını da anlatarak, “Safiye Elif başarılı bir çocuk ama sınav anı bambaşka bir şey. Sınavda kaydırma yapabilir, fazla heyecan yapabilir. Her şeye hazırlıklı olmak gerekiyor. Sınavda kitapçıklar okulda kalıyor ve sorular daha sonra yayınlanıyor. Safiye Elif, kitapçığını kontrol ettiğinde sadece 2 sorudan emin olamadığını, diğer tüm soruları doğru yaptığını söyledi. O an ikimizde çok heyecanlandık. Sonra okulla irtibata geçtik. Bize Safiye Elif’in tüm soruları doğru yaptığını söylediler. Sonra Ali hocamla görüştük. Çok şükür beklediğimiz oldu. Sonu da çok güzel oldu. Ama o heyecanı bir daha yaşar mıyım bilmiyorum. Çok farklı bir heyecandı” şeklinde konuştu.

ALİ NEMLİ: YOLA ÇIKIŞ AMACIMIZ SEVGİ, EMEK VE DİSİPLİN

Başarılı öğrenci Safiye Elif Esen’in sınav sürecini ve eğitim kurumuyla ilgili Şehrivan’a konuşan Yükseliş Eğitim Kurumu müdürü Ali Nemli, kurumun kuruluşundan söz ederek sözlerine şöyle başladı: “Yükseliş Eğitim Kurumları 2018 yılında alanında uzman 5 arkadaşın Van’da bir araya gelerek oluşturduğu bir eğitim kurumudur. Yola çıkış amacımız sevgi, emek ve disiplindir. 2018-2019 Eğitim ve öğretim yılında Yükseliş Dersanesi olarak eğitim öğretime başladık. 2019-2020 yılında Yükseliş Fen ve Anadolu Lisesini açarak bünyesine katarak devam ettik. 2021 yılında da Yükseliş LGS ile eğitim ve öğretim camiasına yeni bir alanla devam ettik. Kurulduğumuz ilk yılda 52 öğrencimizi Tıp Fakültesi’ne gönderdik. Pandeminin ilk yılında 49 öğrencimizi, 2021 yılında da 64 öğrencimizi Tıp Fakültesi’ne gönderdik. Kurulduğumuz ilk günden beri Van’da eğitim standartlarını belirleyen bir kurum haline geldik. Bu sene LGS’de de Türkiye 1’incisi çıkarmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.”

“VAN’IN VE BÖLGENİN EN İYİ ÖĞRETMEN KADROSUNU BİR ARAYA GETİRDİK”

Nemli, iyi bir öğretmen kadrosunun önemine değinerek, “Halkın, vatandaşın ve öğrencilerin isteklerini iyi biliyoruz. Bir velinin, bir öğrencinin kurum tercih ederken kriterlerinin ne olacağını iyi biliyoruz. Sokağın, okulun, vatandaşın nabzını iyi ölçüyoruz. Bu işte en önemli şey; öğretmen kadrosudur. İyi bir kurum olmak istiyorsanız öğretmen kadronuz çok güçlü olmak zorunda. Biz 2018 yılında kadromuzu kurduk ve her yıl eksiklerimizi tamamlayarak bir sonraki yıla geçiş yaptık. Van’ın ve bölgenin en iyi öğretmen kadrosunu bir araya getirerek başladık ve öğretmen kadrosunun çok iyi olmasını hedefledik. Sadece iyi öğretmen kadrosu yetmiyor tabii. Bunun organizasyonu, yönetilmesi de çok önemli. İyi öğrencilerin tespit edilip bulunması, seviye olarak düşük olan öğrencilerin eksiklerini iyi belirlenmesi ve iyi bir rehberlikle devam etmeli. Çünkü eğitim de bu olmazsa olmazdır” ifadelerini kullandı.

NEMLİ: DİĞER KURUMLARDAN FARKIMIZ, KURULDUĞUMUZ GÜNDEN BU YANA KALİTEYİ ÖNEMSEMEMİZ

Yükseliş Eğitim Kurumu’nun diğer kurumlardan farkının kaliteyi önemsemek olduğunu dile getiren Nemli, “Felsefemiz sevgi, eğitim ve disiplindir. Eğitim ve disiplin olmazsa olmaz ama sevgimizi de katarak bir aile ortamında gençlerimizle sevgi ve saygı çerçevesinde bu işi yürüttük bugüne kadar. Diğer kurumlardan farkımız; kurulduğumuz günden bu yana kaliteyi önemsememiz. Öğretmen kadrosu, iyi yayınlar, disiplinli bir ortam, rekabet ortamı ve rehberlik… Bu faktörleri en iyi şekilde bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bu yüzden Yükseliş Eğitim Kurumları, Doğu ve Güneydoğu’da 1 numara. LGS’de ilk yılımızda Türkiye 1. çıkarmamızın temelinde de bu var. Biz LGS’de az sayıda öğrenci alıyoruz” diye aktardı.

“SAFİYE’NİN BAŞARISI DİSİPLİNLİ BİR ÇALIŞMAYLA GERÇEKLEŞTİ”

Safiye Elif Esen’in çalışma sürecini anlatan Nemli, “Safiye Elif 1. oldu ama Safiye Elif gibi bizim aynı değerde olan öğrencilerimiz var. Safiye Elif’in çalışma süreci istikrarlı, iletişim boyutunun güçlü olduğu, disiplinli bir çalışmayla gerçekleşti. İstikrarın ve düzenin olmadığı bir yerde zaten başarı olmuyor. Bir gün 500 soru çözüp diğer gün yatan öğrenci modelini biz istemeyiz. Rehber öğretmenlerimizin çalışma sistemlerinin temelinde de öğrenciden günlük ve haftalık ödev takibi, günlük ve yaptığını kontrol eden bir sistemimiz var. Her öğrencimizin günlük gelişimleri takip ediliyor. Safiye Elif’in başarısı, sadece Yükseliş Dershanesinin başarısı değil, birinci sınıftan itibaren emek veren öğretmenin de, ailesinin, gittiği okulun, ismi zikredilmeyen nice gizli kahramanlar var. Bu emek ve gurur sadece bizim değil” dedi.

NEMLİ: İŞİMİZİ SEVEREK YAPIYORUZ

İşlerini severek yaptıklarını ifade eden Nemli, “Bir işe sevginizi katmazsanız kesinlikle o işten haz almazsınız. Biz yaptığımız işten haz alıyoruz. Severek yapıyoruz. Ekibimiz de bu minvalde yaklaşıyor. Yeni nesile saygı duymadığınızda, benimsemediğinizde onlardan karşılık beklemeyin. Biz öğrenciyi merkeze alarak hareket ediyoruz. Öğrencinin İhtiyaçları neyse o doğrultuda hareket ediyoruz. Bu samimiyet aileye geçiyor, aileden öğrenciye geçiyor. Yükseliş Özel Eğitim Kursu, Yükseliş Eğitim Kurumları Van’da kurulduğu günden bu yana her zaman en iyisini hedefledi ve bu minvalde hareket etmekte. Yarın da bu minvalde prensiplerine taviz vermeden de devam edecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim