ÖSYM Başkanlığı, Kovid-19 hastası olup Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek adayların ayrı sınav salonlarında sınava alınacağını, bu durumdaki adayların başkanlığa dilekçe göndermesi gerektiğini duyurdu.

AYRI SINAV SALONLARINDA SINAVA ALINACAKLAR
ÖSYM'den yapılan açıklamada, "27-28 Haziran 2020 tarihlerinde uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2020-YKS) girecek adaylardan; kesin Kovid-19 tanısı olan adaylar, kesin Kovid-19 tanısı ile tedavisi tamamlanıp sonrasındaki karantina sürecinde olan adaylar, kesin Kovid-19 vakası ile temasından dolayı karantina sürecinde olan adaylar, Kovid-19'u düşündürecek şikayetleri olan adaylar Başkanlığımız tarafından sınav merkezlerinde hazır bulundurulan yedek sınav binalarında ayrı sınav salonlarında sınava alınacaklardır" denildi.

BAŞKANLIĞA DİLEKÇE GÖNDERECEKLER
Bu durumdaki adayların durumlarını ayrıntılı olarak anlatan dilekçeyi doldurarak belgeleri ile birlikte "[email protected]" e-posta adresine göndermeleri istendi. ÖSYM'nin sitesinde Koronavirüs durumu olan adayların dolduracağı genel amaçlı dilekçe örneğine de yer verildi.

Editör: TE Bilisim