Yüzüncü Yıl Üniversitesi Afet Yönetimi ve Deprem Uygulama-Araştırma Merkezinden bir grup Akademisyen İran İslam Cumhuriyeti Hoy kenti, Hoy İslami Azad Üniversitesi'nde ‘Van Depremi Özelinde Afet Yönetimi’ konusunda geniş katılımlı bir seminer verdi. Seminere üniversite yönetimi ve Khoy Millet Vekili dışında çok sayıda akademik ve idari personel ile lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrenci katıldı.

YYÜ Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mucip Tapan ile Yrd. Doç. Dr. Ali Özvan’ın ‘Jeolojik ve Jeoteknik Açıdan 2011 Van Depremleri’ ve ‘Gelecek Depremlere Hazırlık’ başlıklı seminer sunumlarından sonra, Üniversitemiz ile Hoy İslami Azad Üniversitesi arasında daha önce yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde yapılacak olan toplantı görüşmelerine katıldılar.

Heyette yer alan öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ferit İzci, Yrd. Doç. Dr. Seyyit Battal Uğurlu ve Yrd. Doç. Dr. Kemal Kaya ile Hoy İslami Azad Üniversitesi heyeti arasında gerçekleştirilen toplantıda, iki üniversite arasında 2013-2014 eğitim öğretim yılında yapılması istenen akademik-bilimsel ve kültürel faaliyetler konusunda görüş birliğine varıldı. 

 

Editör: TE Bilisim