Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Türkiye Eğitim Gönüllüleri (TEGV) Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı, kitap okumanın önemine dikkat çekmek için ‘Kitap Okuma ve Oturma Eylemi’ düzenledi. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da önceki gün saldırı sonucu görevi başında hayatını kaybeden savcı Mehmet Selim Kiraz'ı anarak Fatiha okutturdu.


YYÜ ve TEGV işbirliğiyle düzenlenen ‘Kitap Okuma ve Oturma Eylemi’ YYÜ atletizm sahasında düzenlendi. Üniversite, lise ve ilkokul öğrencilerinin katıldığı eylemde konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 51'inci Kütüphaneler Haftası'nda kitap okumanın önemine değindi.

 

PROF. DR BATTAL: GÖNÜL GÖNÜLE OKUYACAĞIZ

Battal, bunun için de ‘Kitap Okuma ve Oturma Eylemi’ düzenlediklerini söyledi. Türkiye'deki okuma oranının düşüklüğünden de söz eden Rektör Battal, “Amacımız; farklı bir eylemle tüm ülkenin dikkatini bu meseleye çekmektir. Bu önemli eyleme destek verdiğiniz için bu pisti dolduran öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu eylemdeki tek amacımız hepimizde okuma aşkını yeniden yaratmaktır. Bir insanı dahi okumaya ısındırabilirsek ne mutlu bize. Tek derdimiz, hep okumak için bir ışığı da sizin yakmanızdır. Birazda sırt sırta verip, Türkiye'nin aydınlık yolunda gönül gönüle kitaplarımızı okuyacağız.” Dedi.

 

SAVCI KİRAZ ANILDI
Önceki gün görevi başında saldırıya uğrayarak şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı da anan Rektör Prof. Dr Battal, “Elim bir olay neticesinde görevi başında şehit olan savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı da anıyoruz. Merhumun ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Burada okunacak kitaplar ve aydınlanacak kalplerle Van'dan yükselecek okuma aşkı ile bilinçlenme, bir daha bu tür olayların yaşanmasına fırsat vermeyecektir. Birlik ve beraberlik için huzur, barış, kardeşlik, aydınlık bir Türkiye, yeniden ve hep okumak için yaptığımız eylemimiz, hayırlara vesile olsun.” Dedi.

SAVCI KİRAZ İÇİN FATİHA OKUNDU
Rektör Prof. Dr. Battal konuşmasının ardından alana gelen kurum müdürleri, öğrenci, okul idarecileri, öğretmen ve üniversitede görevli öğretim üyelerinin katılımıyla saldırıda hayatını kaybeden savcı Kiraz için Fatiha okuttu. Ardından başlayan oturma ve kitap okuma eyleminde, sırt sırta veren, yan yana oturan yüzlerce öğrenci, öğretmen, idareci, öğretim görevlisi ve gönüllüler, yarım saat boyunca beraberinde getirdikleri kitapları okudu. Kitap okuma etkinliğinin kendilerini mutlu ettiğini anlatan öğrenciler ise, bu tür etkinliklerin daha fazla olması gerektiğini söyledi.


ŞEHRİVAN HABER – ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim