Sektör ayrımı yapılmaksızın, çalışanlar için ödenecek sigorta priminden düşülerek günlük 2.50 lira, aylık 75 lira asgari ücret desteği sağlanacak. Uygulamayla 1.4 milyon işletmeye 6.2 milyar lira destek verilecek. Destekten 9.3 milyon sigortalının faydalanacağı öngörülürken, tüm işyerlerini kapsayacak destek için başvuruya gerek olmayacak.

CEZALAR DURDURULABİLECEK

30 Nisan 2021 tarihine kadar karşılıksız çek suçlarından mahkum olanların cezalarının infazı durdurulabilecek. Ödenmemiş çek bedellerinin onda birini 30 Haziran 2022'ye kadar, diğer taksitleri anılan tarihten itibaren ikişer ay arayla 15 eşit taksitte ödenmesi halinde mahkumiyetin bütün sonuçlarını ortadan kaldırma imkanı tanınacak. Ödemeye sadık kalındığı sürece infaz duracak.

PERSONELE ÖDÜL SİSTEMİ

Gümrük personelinden; devletin ekonomik menfaatleri, doğal ve kültürel miras, çevre ve toplum sağlığı ile kamu güvenliğinin korunmasında yüksek hizmetleri görülenler, fiilen almakta oldukları aylık tutarlarının 2 katından 5 katına kadar, olağanüstü durumlarda yaşamını ortaya koyarak büyük yararlıklar gösterenler fiilen almakta oldukları aylık tutarlarının 6 katından 24 katına kadar ödüllendirilebilecek.

Editör: TE Bilisim