ERDOĞAN HEP GÜNDEME GETİRİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman gündeme getirdiği 'üç çocuk' projesine vergi desteği geliyor. 3 çocuğa vergi indirimi yüzde 10'a çıkıyor, engelliler ömür boyu çocuk sayılacak ve ailelerine ömür boyu vergi indirimi uygulanacak

 

O KURAL KALKIYOR

Üçüncü çocuğa yüzde 5 olan vergi indirimi, yüzde 10'a çıkacak. Engelliler için '18 yaşa kadar çocuk sayılma' kuralı kalkacak. Engelli ailelerine ömür boyu vergi indirimi uygulanacak. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, Maliye Bakanı Naci Ağbal, bekleyen Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile ilgili bilgi verdi.

 

BAŞBAKAN AÇIKLADI

Maliye Bakanı Ağbal, yaptıkları çalışmayı anlatırken devreye giren Yıldırım, "Burada vatandaşın faydası ne? Yasa çıktığında vatandaş ne kazanacak?" dedi. Bakan Ağbal, düzenlemelerde vatandaşın hayatına dokunacak düzenlemelere üç çocuk ve engellilere yönelik düzenlemeyi örnek gösterdi.

 

ÖMÜR BOYU YARARLANACAK

Buna göre; 3 çocuğu olanlara uygulanan yüzde 5'lik gelir vergisi indirimi yüzde 10'a çıkartılacak. İkinci adım ise engelli çocuklar ile ilgili. Yasalara göre engelli de olsa ancak 18 yaşına kadar çocuk sayılıyor. Üniversiteye devam ediyorsa bu 25 yaşa çıkıyor. Düzenleme ile engelli çocuklar için bu yaş sınırı kaldırılacak. Kaç yaşında olursa olsun çocuk sayılacak. Aileler de gelir vergisi indirimlerinden ömür boyu yararlanacak..


KAYNAK - SABAH

Editör: TE Bilisim