Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 956 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün, ons altın fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,2 artışla 972,7 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne ise düşüşle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,8 altında 965,3 liradan işlem görüyor, aynı dakikalarda çeyrek altın 1.583 lira, Cumhuriyet altını da 6.468 liradan satılıyordu.

Saatlerin 16.20'yi göstermesiyle gram altın fiyatları 956 lirayı gördü.

Analistler, ABD'de dün açıklanan son 41 yılın en yüksek enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası'nı (Fed) daha da şahinleştireceği ve ülkenin resesyona gireceği endişesiyle altın fiyatlarında oynaklığın arttığını belirtti. Bugün, ABD'de haftalık işsizlik başvuruları ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.690 doların destek, 1.740 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

Ahlatcı Yatırım’ın günlük bilgilendirme notunda altının güçlü destek seviyesi olan 1725 doların üzerinde kaldığı sürece 1745 dolar seviyesi tekrardan görülebileceği belirtildi. FXStreet uzman analisti Dhwani Mehta ise altın fiyatlarında dün yaşanan hareketlilliğin 1700 dolar seviyesinin altını test etmenin önünü açtığını belirtti. Mehta ayrıca “1737 dolarla günlük zirvelerin üzerinde yaşanacak bir kırılma 1750 dolarlık psikolojik seviyeye doğru yeni bir yükseliş başlatabilir” yorumunda bulundu.

‘1800 DOLARIN ALTINDA KALIR’

Tacirler Yatırım Global Piyasalar Bülteni’nde yer alan altın yorumunda ise uzmanlar ons altının kısa vadede 1800 dolar seviyesi altına kalmaya devam edebileceğini belirtti. Günlük bilgi notunda şu ifadeler kullanıldı: “Geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirdiği sert düşüş hareketi ile birlikte Mart 2021'den bu yana sürdürdüğü yükseliş trendini aşağı yönlü kıran altında teknik göstergeler, trend kırılmasının ardından kısa vadeli risklerin aşağı yönlü evrildiğinin ve fiyatların kısa vadede 1800 dolar seviyesi altında kalabileceğinin sinyalini veriyor. Dolayısıyla, teknik göstergelerin işaret ettiği üzere ons altının kısa vadede 1800 dolar seviyesi altına kalmaya devam edebileceği görüşündeyiz.

Editör: TE Bilisim