ABD Merkez Bankası Fed 2022 yılının ilk toplantısını 25-26 Ocak tarihlerinde yapacak. Piyasalar toplantıdan çıkacak olan karara odaklandı. Yatırımcılar ise altın ve dolardaki hareketliliğin ne yönde olacağını merak ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Şubat ayı TL için pozitif olacak gaza gelip başka tarafa yüklenmeyin" dedi ve ikinci enkaz oluşmasın diye uyardı.

Altın ve para piyasaları için yaptığı tahminlerle adından söz ettiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş önceki gün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile yapılan toplantının olumlu geçtiğini belirterek, “Bakan para takası anlaşmalarının devam edeceğini ve iş dünyasına yeni kredilerin verileceğini açıkladı. İki ülkeyle daha swap anlaşması yapılacağını söyledi” dedi.

İKİNCİ BİR ÇÖKÜŞ DALGASI

Bu hafta ABD Merkez Bankası Fed’e odaklanıldığını belirten Memiş, “26 Ocak akşamı 21.30’da Fed’in faiz kararı ve Fed başkanının açıklamalarını takip edeceğiz. 2022 yılının ilk toplantısı ve çok önemli. Herkes önünü daha çok görebilecek. Beklentimiz şu; Mart ayında faiz kararını arttıracak bir Fed var karşımızda. Dolayısıyla dolar varlıklarında bir değer artışı görebiliriz. Şubat ayında küçük yatırımcılar çok dikkat etmeli. Dolar kurunda Döviz kurlarında hızlı bir düşüş görebiliriz. Ben buna ikinci bir çöküş dalgası diyorum. 13,60- 13,65 direnç seviyesi. Bu seviyeler kırılırsa 13,80 yukarı. Bu bant aralıkları yüksekten dolar alanlar için maliyet düşürmek için bir fırsat olacaktır. ” dedi.

ACELE ETMEYİN

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş "Ben yatırımcılara 3 haftadır 12,20 seviyesini işaret ediyorum. Şubat ayında bekliyorum. Korku ve panik ile buraya yönelip zarar etmeyin. 12,20 seviyesini gördükten sonra tekrar bir yoruma ihtiyaç var. Yaz ayına baktığımızda seçim sürecinde olan bir Türkiye için farklı enstrümanlar açıklanarak bu süreç devam edecek. Ancak daha çok şey var. Bu süreçleri görmeden acele etmemek gerekiyor. İnsanlar duyguları ile değil mantığı ile hareket etmeli. Sayın cumhurbaşkanının Şubat ayında Suudi Arabistan ziyareti var. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın da Londra ziyareti var. O yüzden kademeli kademeli gitmekte fayda var. Önce 12,20 seviyesini görmek lazım." dedi.

DİJİTAL PARAYA DİKKAT

Son olarak dijital parada düşüşün devam edip etmeyeceğine dair değerlendirmede bulunan İslam Memiş, “Hızlı bir çöküş olacağını söylemiştik. Bunun ilk aşaması gerçekleşti. Şimdi tepki yükselişi tekrar olabilir ama yine de dikkat etmekte fayda var. Ben aşağı yönlü düşüşün devam edeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim