Ons altın fiyatları 1800 doların üzerinde tutunmaya başladı. Fed Başkanı Jerome Powell'ın tahvil alımını azaltma ve faiz artırımı konusunda net mesajlar vermemesi altına olan ilgiyi artırdı.

Jackson Hole sempozyumunda değerlendirme yapan ABD Merkez bankası Başkanı Jerome Powell, yüzde 2 enflasyona sürdürülebilir temelde ulaşıp ulaşılamayacağını zamanın göstereceğini belirterek, bugünün zorluklarına rağmen ABD ekonomisinin pandemi öncesine benzer istihdama giden bir patikada olduğunu kaydetti. Powell, varlık alımının azaltımı ve hızının faiz artırımının zamanlaması konusunda doğrudan bir işaret içermeyeceğini bildirdi.

ONS ALTIN 1800 DOLARIN ÜZERİNDE

Ons altın fiyatları haftaya 1817 dolar seviyesinden başladı. Gün içinde en düşük 1817 dolar, en yüksek 1823 dolar seviyesi görüldü. Ons altındaki güçlenme gram altına da yansıdı.

GRAM ALTIN 490 LİRAYI GÖRDÜ

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında 540.6 lira ile tarihi zirvesine ulaşan gram altın yeniden yükseliş trendine girdi. . Haziran ayında tarihi zirve denemesi yapan ancak 2 lira gerisinde kalan gram altın güne 487 liradan başladı. Gün içinde en düşük 486.8 lirayı gören gram altın en yüksek 490.1 lirayı test etti.  Saat 08:38 itibariyle gram altın 488 liradan alıcı buluyor

DOLAR VE EURO SAKİN SEYİRDE 

Geçtiğimiz hafta cuma günü Fed Başkanı Powell’ın açıklamalarının ardından dolar endeksinde sert düşüş gözlenmişti. Genel olarak 93 seviyesinde seyreden dolar endeksi Powell’ın açıklamaları ile birlikte 92.630 seviyesine kadar geri çekilmişti. Haftanın ilk işlem gününde de dolar endeksi 92.640 civarında hareketini sürdürüyor.

Dolar endeksindeki geri çekilme dolar/TL fiyatlarına da yansıdı. Dolar sabah saatleri itibarıyla 8.35 lira seviyesinden işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 8.35 lira, en yüksek ise 8.36 lira seviyeleri görüldü. Euro ise aynı saatte 9.85 lira seviyesinde hafif primli seyrediyor.

Editör: TE Bilisim