Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde konuştu. Asgari ücret ve enflasyon farklarına ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan her kesimin Temmuz ayında rahatlayacağını söyledi. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: 

"Ücretlilerin gelirlerindeki azalışı telafi edecek çalışmalar yapıyoruz"
"Cumhuriyetimizin 100. yılına dayandığımız bir dönemde bu tezgâha tekrar düşemeyiz düşmeyeceğiz. Milletimizin yaşadığı geçim zorluğunu refahında ortaya çıkan azalmayı mutlaka telafi ederek yatırım istihdam üretim ihracat ve cari fazlayla büyümeye dayalı Türkiye Ekonomi Programını kararlılıkla uygulayacağız. Bu konuda her gün yeni bir adım atıyoruz. İnsanlarımızın döviz ve altın tasarrufu alışkanlıklarını Türk Lirası’na yönlendirmek için çeşitli alternatifleri devreye alıyoruz. Rasyonel gerekçelerle izah edilemeyecek fiyat artışlarına karşı hukuki ve idari tedbirle  geliştiriyoruz. Ücretlilerin gelirlerindeki azalışı telafi edecek çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede temmuz ayında enflasyon farklarıyla ocak ayında ücretlerdeki yeni düzenlemelerle milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız. Enflasyonun geçtiğimiz aralık ve ocak gerçekleşmeleriyle sırtımıza bindirdiği kamburdan kurtulacağımız şubat-mart aylarından itibaren artık bu sorunları da önemli ölçüde geride bırakmış olacağız.

"Asgari ücrete son 20 yılda yüzde 200'e yakın artırdık"
Türkiye'nin siyasi ve ekonomik tökezlemesini isteyenlerin hevesini bu defa da kursaklarında bırakacağız. Milli gelirimizi 958 milyar dolara kadar çıkarmışken Gezi olayları ile başlayan çok yönlü saldırılarla hedefimizin gerisinde kalındı, bunlar olmasaydı 1,5 trilyon dolar sınırını aşmış olacaktık. Son 20 yılda asgari ücreti enflasyondan arındırılmış haliyle yüzde 200'e yakın artırdık. Aynı şekilde bu tuzaklarla uğraşmasaydık insanlarımızın gelir seviyelerini de iki katına çıkarmış olacaktık. Hesaplaşmadan son nefesimizi vermeyeceğiz. Bunlara en güzel cevabı ülkemizi dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri yaparak vereceğiz.

Editör: TE Bilisim