Başbakan Yıldırım, asgari ücretten vergi kesintileri ile ilgili açıklama yaptı. AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken asgari ücret konusuna da değindi.

 

Başbakan Binali Yıldırım, yılın belli aylarında çalışanların vergi dilimlerinin değiştiğini belirtirken, artık asgari ücretin yılın başında ve sonunda aynı olacağını söyledi. Yıldırım, asgari ücretle çalışanların vegi diliminden dolayı mağdur olmayacağını vurguladı.

 

KDV ile ilgili olan yeni düzenleme hakkında da açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, 2017 büyümede AK Parti iktidarının rekoru olarak tarihe geçtiğini ve ihracatta rekordan rekora koşmaya devam edildiğini söyledi.

 

Başbakan Yıldırım, küçük esnaf için hasılat hesaplı KDV sistemi getirileceğini belirterek vatandaşın KDV'sini bildirdikten 2 ay sonra ödeyeceğini ifade ederken, ihracatçıların ihracat ettikleri maldan alacakları KDV miktarını genişleteceklerini, yüklendikleri KDV ve diğer KDV'lerini de alabileceklerini belirtti.

Editör: TE Bilisim