Girişimcilik destek programından şehit ve gazi yakınlarının da yararlanacağını kaydeden Davutoğlu, "Girişimcilik destek programında kadın ve engelli vatandaşlarımız için, destek üst limitini yüzde 10 daha fazla uyguluyorduk. Bu uygulamadan bundan sonra birinci dereceden şehit ve gazi yakınları da yararlanacak. Biraz bu alkışa teşekkür ediyorum ama biraz erken oldu. Burada da değişiklik yaptım. Şimdiye kadar kadın ve engellilerimiz için destek limiti yüzde 10'du, bunu yüzde 20'ye çıkaracağız. 50 milyon bütçeli bu program ile işletme başına 150 bin lira destek vereceğiz. Bu yetmez dedim. 50 milyon lirayı, 100 milyon liraya çıkarma talimatı veriyorum" dedi. 

KOBİ'lerin Türkiye ekonomisinin omurgasını oluşturduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Sadece ekonomik değil sosyal omurga. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Sizlere güveniyoruz. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasının ancak ve ancak sizin katkılarınız ile gerçekleşeceğini biliyoruz. KOBİ'ler Türkiye'nin G-20 dönem başkanlığının ana temasını oluşturuyor. Küresel ekonomik krizinin aşılması için Kobiler ana enstrüman" dedi. 

"ANKARA'DA SİYASİ İSTİKRAR VARSA SİZLER GÜÇLÜ OLURSUNUZ"

Türkiye ekonomisine olağanüstü bir güven olduğunu vurgulayan Davutoğlu, KOBİ'lere verilen desteğin artacağını belirterek, "Sizler sahip olduğunuz girişimcilik ruhunu ekonomiye yansıtırsanız bizler 2023 hedeflerine ulaşabiliriz. Ama Ankara'da siyasi istikrar varsa sizler güçlü olursunuz" dedi. 

"50 MİLYON LİRAYI 100 MİLYON LİRAYA ÇIKARMA TALİMATI VERİYORUM"

İşletme başına 150 bin lira destek verileceğini müjdeleyen Davutoğlu, "KOBİ'lerin ürün bazında uluslararası arenaya açılabilmesi için bugün ilk defa kurumsallaşma ve markalaşma destek programını başlatıyoruz. Kobiler tek tek başarılı olabilir ama kurumsallaşamazlarsa, bir müddet sonra küçük ölçekten büyük ölçeklere yürümesi zorlaşır. Markalaşma da büyük önem verdiğimiz bir husus. Bu çerçevede bu destek programına, bana gelen teklifte küçük bir değişiklik yaptık. 50 milyon bütçeli bu program ile işletme başına 150 bin lira destek vereceğiz. Bu yetmez dedim. 50 milyon lirayı, 100 milyon liraya çıkarma talimatı veriyorum" diye konuştu. 

"İŞBİRLİĞİ GÜÇ BİRLİĞİ PROGRAMINA 300 BİN LİRA GERİ ÖDEMESİZ 1 MİLYON 200 BİN LİRA DA GERİ ÖDEMELİ DESTEK"

İşbirliği güç birliği programına ekonomik desteğin arttığını belirten Davutoğlu, "İşbirliği güç birliği programında bir yeniliğe gidiyoruz. Buna göre 3 işletmenin bir araya gelerek oluşturacakları teknoloji işbirliklerine 300 bin lira geri ödemesiz, 1 milyon 200 bin lira da geri ödemeli olmak üzere 1 buçuk milyon lira destek vereceğiz" açıklamasında bulundu. 

"KOSGEB DESTEKLERİ ORANINDA YÜZDE 50 ARTIŞ YAPACAĞIZ"

Davutoğlu, "ARGE inovasyon alanlarındaki KOSGEB destekleri oranında yüzde 50 artış yapacağız. Bunu yaptığımız çalışmalarda, ARGE inovasyon boyutu varsa destekleri artırdık. Çünkü katma değerin gerçek anlamda sağlanacağı yer daha üst teknolojilere geçişlerde olacak" dedi. 

"GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMINDAN ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI DA YARARLANACAK"

Girişimcilik destek programından şehit ve gazi yakınlarının da yararlanacağını kaydeden Davutoğlu, "Girişimcilik destek programında kadın ve engelli vatandaşlarımız için, destek üst limitini yüzde 10 daha fazla uyguluyorduk. Bu uygulamadan bundan sonra birinci dereceden şehit ve gazi yakınları da yararlanacak. Biraz bu alkışa teşekkür ediyorum ama biraz erken oldu. Burada da değişiklik yaptım. Şimdiye kadar kadın ve engellilerimiz için destek limiti yüzde 10'du, bunu yüzde 20'ye çıkaracağız" ifadelerini kullandı. 

"DERECEYE GİRENLERE KOSGEB DESTEKLİ YURT DIŞI İŞ GEZİSİ ÖDÜLÜ VERİYORUZ"

Davutoğlu, 3. KOSGEB girişimcilik ödülü alanlara, "Bugün ödül töreninin finalisti olan 40 girişimcimize hediyemiz var. tamamen KOSGEB destekli yurt dışı iş gezisi ödülü veriyoruz" dedi. 

"SİZLER BAŞARILIYSANIZ TÜRK EKONOMİSİ KALKINMAYI GERÇEKLEŞTİRİR"

Davutoğlu, "2023 hedefine yürürken en büyük güven ve destek kaynağımı sizlersiniz. Sizlere güveniyoruz. Sizlerin çabalarınıza her türlü desteği vermeye kararlıyız. Sizler başarılıysanız Türk ekonomisi kalkınmayı gerçekleştirir. Bunun bilinciyle 62'nci hükümetin her zaman KOBİ'lerin yanında olacağını teyit ediyorum" diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim