Dolar kuru, 12,0945 seviyesini görerek yeni zirve seviyesini gördü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dünkü kabine toplantısı sonrası düşük faiz politikalarında kararlı olduklarını yinelemesi sonrası dolar/TL yükselişini sürdürüyor.

TARİHİ ZİRVE

Dolar kuru, 12,0945 seviyesini görerek yeni zirve seviyesine çıktı.Euro/TL yüzde 5'ten fazla yükselişle 13,50'nin üzerine tırmandı.

EURO/DOLAR PARİTESİ 1,1250'DEN ALICI BULUYOR

Dolar endeksi, 96,6 ile son 16 ayın en yüksek seviyesini görmesinin ardından 96,4'te dengelendi. Euro/dolar paritesi ise yüzde 0,1 artışla 1,1250'den alıcı buluyor.

“KUR VE FAİZ OYUNUNU GÖRÜYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Kur ve faiz oyununu görüyoruz. Güçlü bir duruş sergileyerek girdiğimiz her mücadeleden alnımızın akıyla çıktık. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu ekonomik kurtuluş savaşından zaferle çıkacağız.” demişti.

POWELL DA ETKİLEDİ

Yükselişte yurt içindeki gelişmelerin yanında ABD Başkanı Joe Biden'ın, Jerome Powell'ı yeniden Fed Başkanı olarak aday göstermesi etkili oldu. Powell'ın enflasyonla mücadele vurgusu, erken bir faiz artırımı beklentisini güçlendirdi. Bu da doların küresel olarak güçlenmesine katkıda bulundu. Bugün yurt içinde Hazine ihaleleri, yurt dışında ise öncü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edilecek.

Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararını açıklamasının ardından dolar ile birlikte altın fiyatları da değer kazandı. Gram altın 23 Kasım'a 650 TL'nin üzerinde başladı. Saat 10.55 itibarıyla spot gram altın 697,24 lira seviyesini görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ons altın ise 21 bin TL'nin üzerinde işlem görüyor.

Altın fiyatları, Fed başkanlığına Jerome Powell'ın yeniden aday gösterilmesinden sonra hızlı bir şekilde gerileyerek 1.800 dolar civarına düştü. Altın yatırımcıları, Powell’ın atanmasından sonra varlık alımlarının daha hızlı bir şekilde azaltılacağını fiyatladı.

ONS ALTIN NE KADAR?

Geçen hafta 1.875 dolara kadar tırmandıktan sonra haftanın ikinci yarısını 1.860-1.865 dolar arasında geçiren ons altın, cuma günü hafif düşüş kaydederek haftayı 1.850 doların altında kapatmıştı.

Ons altın, yeni haftaya da 1.850 doların altında görece yatay bir seyirle başladıktan sonra hızlı bir gerilemeyle 1.807 dolar civarında işlem gördü.

Saat 10.36 itibarıyla ons altın 1.812,41 lira seviyesini gördü.

23 Kasım dolar ne kadar oldu? İşte dolar, euro ve sterlinde son durum!

GRAM ALTIN KAÇ TL?

Gram altın, geçen hafta küresel altın fiyatlarındaki yatay seyre rağmen dolar/TL’deki hızlı yükselişle 675 TL’nin üzerine tırmandıktan sonra dolar/TL’deki düşüşle gerilemişti.

Gram altın, küresel altın fiyatlarındaki hızlı gerilemeye rağmen dolar/TL’nin 11,41’e kadar tırmanmasıyla yatay bir seyir izleyerek yeni güne 656,89 TL'den alınıp 657,75 TL'den satış fiyatıyla başladı.

Saat 10.55 itibarıyla spot gram altın 697,24 lira seviyesini görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Editör: TE Bilisim