ŞEHRİVAN EKONOMİ: ÖNDER ALTINAL - “Üreten Türkiye Konuşuyor” toplantısı kapanış programı ile tamamlandı. Kapanış programında Van’ın önemli sorunları ele alındı.

 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan ve uzun süredir kamuoyunda konuşulan “Üreten Türkiye Konuşuyor” toplantılarının dün Van’da yapıldı. Toplamda 12 ilde yapılacak olan toplantıların startı Van’da verilirken Van’daki buluşmaya 2 bakan ve çok sayıda önemli Sivil Toplum Kuruluşu, Sendika, Dernek ve iş dünyasının temsilcisi katılım sağladı. Bir nevi Van’da devlerin buluşması gerçekleşirken hem Van hem de ülke genelindeki iş dünyasına dair önemli konular konuşuldu.

 

ZEYBEKCİ: VAN’DA GÜNEŞ DOĞACAKTIR

Toplantı son olarak kapanış programı ile tamamlandı. Kapanış toplantısında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, “Her şeyin başında huzur, güvenlik geliyor. Bu huzursuzluk dönemlerinde Türkiye'yi buradaki kardeşliğe, refaha kasteden dönemleri kuraklık dönemi olarak görüyorum. Burada aradığımız bütün tohumlar var. Kimse sadece tarıma, sanayiye ve hizmetlere talip olmuyor. Genellikle üçüne birden talip oluyor. Van geçmişten bu yana bütün yolların buluştuğu bir ticaret, sağlık, tarih merkezidir. Şartlar normalleştiğinde bu coğrafya bir üniversiteler ve eğitim kenti olacak. Çevresinde ülkelerin rahatlıkla gelebileceği bir sağlık merkezi, ticaret ve lojistik konusunda önemli bir merkezdir. Van Gölü çevresinde muhteşem bir tarım merkezi. Van bunlara mutlaka ulaşacaktır. Güneşin doğmasını engelleyemezsiniz. Birlik, beraberlik ve kardeşlik iklimi buralara mutlaka egemen olacaktır.”

 

“FABRİKASINI TAŞIYANLARA DESTEK VERİYORUZ”

Van'ın yaş ortalamasının 20 civarında olduğunu da ifade eden Zeybekci şunları söyledi: “Bu genç nüfus işsiz. Bunları geleceğe bağlayan enstrümanları üretmeyiz. Cazibe merkezleri bunun için çok önemli bir program. Bu cazibe merkezleri programında AK Parti hükümeti olarak en büyük risklerden birini alıyoruz. Taşıma desteği veriyoruz. Batıdaki illerden Van'a fabrikasını taşıyanlara destek veriyoruz. Bununla çok büyük hareketlenmelerin olduğunu göreceğiz. Birileri bunun devam etmemesini, olmamasını istiyor.”

 

ZEYBEKCİ: VAN'I KENDİNE KAPATMAK İSTEDİLER

Güneşin doğuda doğduğunu ve bunun devam edeceğini ifade eden Zeybekci son olarak, “Van'ı kendine kapatmak istediler. Van'ın önde gelen ticaret erbabından Van'ı terk etmelerini istediler. Huzur gelmesin, mutluluk olmasın, insanlar birlik beraberlik paylaşmasın istiyorlar. Halbuki bunları sağladıktan sonra görüşebildiğimiz bütün sorunlar çözülür. O anlamda bu tarz faaliyetler çok önemli. Bunlar devam etmeli. Ardından bir daha gelerek verilen desteklerle ilgili tek tek çağrılalım ve kentteki tüm kesimlerle bir araya gelelim. Verdiğimiz çok büyük destekler var. Van bir turizm merkezi olacak. Etrafındaki belki 30 milyonluk nüfusun cazibe merkezi olacak. Bunları sağladığımızda bütün sorunlarımız çözülmüş olacak. Biz Türkiye’ye, Van'a inanıyoruz. Güneş AK Parti ile doğudan doğmaya başladı ve böyle devam edecek” şeklide konuştu.” Dedi.

Editör: TE Bilisim