Yeni yıl yaklaşırken emekliler bir yandan yeni yıl zamlarını merak ederken bir yandan da yılbaşı için ikramiye verilip verilmeyeceği konusunda beklenti içinde. Asgari ücretin açıklanmasının ardından beklentisi artan milyonlarca emekli vatandaş, yeni yılda ne kadar zam alacaklarını merak ediyor. Öte yandan yeni yılda ikramiye verilip verilmeyeceği de sorgulanmayda devam ediyor. Peki son durum ne? İşte detaylar.

Yılda iki kez olmak üzere bayramlarda milyonlarca emekliye 1100 TL bayram ikramiyesi veriliyor. Bu rakam bazen değişebiliyor. Sadece dini bayramlarda bu ikramiye verilirken yılbaşı için de böyle bir ikramiye verilip verilmeyeceği merak konusu oldu. Ekonomik şartların iyi olmaması fiyatların artmasıyla zor durumda kalan emekliler hükümetin yılbaşı için bir ikramiye vererek rahat nefes aldırmasını umuyor.

Şu ana kadar yılbaşında emekli ikramiyesi verileceğine dair resmi bir açıklama yapılmadı. Bayramlarda müjde denilerek önceden açıklanan ikramiyelerin yılbaşı için gündeme gelmemesi emeklilerde hayal kırıklığına yol açtı.

Her şeye rağmen emeklilerin beklentisi sürüyor. Son ana kadar hükümetten b ir açıklama gelecek beklentisinde olan emekliler haberleri sık sık kontrol ediyor. Eğer bu konuda resmi bir açıklama yapılırsa haberimizde ayrıntıları vereceğiz.

Editör: TE Bilisim