Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı kapanış konuşmasını yaptı. Önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan çiftçi ve memurlara müjde verdi.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Kendi aramızdaki istişareleri düzenli olarak sürdürürken en büyük istişareyi de milletimizle yapıyoruz. Güvenlik, dış politika, tarım, ekonomi gibi başlıklar altında bakanlarımızın yaptıkları sunumların arkadaşlarımız için bilgilendirici olduğuna inanıyorum. Biz de gerektiğinde kendi uhdemizdeki bilgileri siz değerli arkadaşlarımızla paylaştık.

Değerlendirme sonucu ortaya çıkan tabloyu milletimize aktarmanızı bekliyorum. Böylece 2023'e daha iyi hazırlanırız.

EKONOMİ MESAJI

Günlük hayatta yaşanan sıkıntıları göz ardı etmiyoruz, hayat pahalılığını azaltmanın çarelerini arıyoruz.

Fiyat artışı yaşanan her kalemi mercek altına aldık. TÜİK'in açıkladığı Mayıs ayı verileri enflasyonun aşağı yönlü bir eğilime girdiğini göstermektedir.

ÇİFTÇİLERE VE MEMURLARA MÜJDE

Çiftçilerimize ve memurlarımıza iki ayrı müjde vermek istiyorum.

Yeni hasat dönemine girdiğimiz bu günlerde mahsulün bereketli olduğu haberlerini alıyoruz. TMO'nin 2022 hasat döneminde yapacağı buğday ve arpa alım fiyatlarını açıklamak istiyorum.

TMO'NUN 2022 BUĞDAY ALIM FİYATLARI

TMO sert ekmeklik buğdaya bu yıl ton başına 6 bin 50 lira alım ve bin lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacaktır.

MEMURLARA 3600 EK GÖSTERGE MÜJDESİ

Çalışan ve emekli memurlarımızla ilgili 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmayı tamamladık ve meclise sunma noktasına getirdik. 4 meslek grubunu değil, 5 milyonu aşkın memuru kapsayan düzenlemenin sonuna geldik. Yarın Kabine toplantısı sonrası detayları açıklayacağım.

Editör: TE Bilisim