Geçtiğimiz aylarda Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından alınan kararla 210 gram ekmeğin 1 TL 25 kuruş olduğunu açıklamıştı. Kentte birçok fırın ve markette ekmek 75 kuruş ve 1 liradan satılınca yapılan zam kararı askıda kalarak yeniden ekmek 1 liradan satıldı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve binlerce insanın ölmesine neden olan corona virüsünün Türkiye’de de ortaya çıkmasından sonra vatandaşlar kolonya ve dezenfektan ürünlerine yoğun talep gösterdi ve Bazı fırsatçılar da bu durumdan istifade etti. Kolonya, dezenfekte ve maske fırsatçılığının ardından Van’da, hiçbir açıklama yapılmadan ekmeğe yapılan zam için vatandaşlar fırsatçılık yapılıyor yorumunu yaptı. Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden herhangi bir açıklama yapılmaması ise "fırsatçılığa destek mi veriliyor" değerlendirmesine neden oldu. 

EKMEĞE GİZLİ ZAM


20 Ağustos 2019’dan beri 1 TL’ye satılan ekmek Ulucami ve Şabaniye'de bulunan fırınlarda  1.25 kuruştan satılmaya başlandı. Van’da ekmeğe geçen yıl Ağustos ayının sonunda da zam yapılmış ancak Ağustos ayının başında bazı fırın ve marketlerin 75 kuruş ve 1 liradan ekmek satmasıyla uygulamaya alınmamıştı.

(vanpostasigazetesi.com)

Editör: TE Bilisim