Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) başkanlık seçimi için aday olmasından dolayı VATBO Yönetim Kurulu Başkanlığı ve üyeliği görevinden istifa ettiğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Feridun Irak, 1998 yılında kurulmasına vesile olduğu ve örnek gösterilecek bir ekip çalışmasıyla Türkiye’nin önemli ticaret borsaları arasına sokmayı başardıklarını belirtti. Irak, “Van Ticaret Borsası, gelinen noktada kurumsal işleyişini en iyi şekilde devam ettirmekle birlikte, ilin sosyal ve ekonomik yaşamına katkı sunan önemli kurum haline gelmiş bulunmaktadır. Bu başarının arkasında emeği olan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Van Ticaret Borsası’nın üstlendiği bu misyonu, aynı kararlılıkla bundan sonraki süreçte de devam ettireceğine inancım tamdır. Çevresinde bulunan illerin ekonomik çekim merkezi olan Van, büyükşehir statüsü kazanması ve huzur ortamının tesisiyle önemli bir gelişim potansiyeli barındıran yeni bir sürece girmiştir. Bu sürecin yönetiminde rol üstlenecek kuruluşların başında gelen Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın da yeni bir yapılanma içine girmesi gerekmektedir”

ETİK OLAN BUDUR!

“Daha önce açıkladığım üzere, tüccar ve sanayicilerimizin teveccüh ve desteğiyle bu yapılanmayı gerçekleştirmek amacıyla ekibimle birlikte Van Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine adayım. Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimi öncesinde gerek etik olarak doğru olduğuna inanmadığım için gerekse spekülasyonlara mahal vermemek adına, kuruluşundan bu yana yürüttüğüm Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı ve üyeliği görevimden istifa ettiğimi kamuoyuyla paylaşmak isterim. Bu vesile ile haziran ayı içinde yapılacak oda seçimlerinin ilimiz için hayırlı olmasını temenni ederim” dedi. 

Editör: TE Bilisim