Altın fiyatlarında son durum ne? Yükseliş devam ediyor mu? 14 Haziran haftanın ikinci işlem gününde rakamlar belli oldu.  Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.015 lira seviyesinde işlem görüyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,6 üzerinde 1.830 dolardan işlem görüyor.

Analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yüzde 99 ihtimalle bugün başlayacak ve kararları yarın açıklanacak toplantısında 75 baz puan faiz artıracağının tahmin edildiğini bildirerek, bu durumun altının ons fiyatında oynaklığı artırdığını ifade etti.

Uzman isim İslam Memiş emtia ve döviz piyasalarına dair değerlendirmeler yaptı. Memiş, gram altın, dolar için en düşük olabilecek seviyelere karşı uyardı, tarih vererek beklentisini açıkladı. İslam Memiş'in Ekotürk kanalındaki değerlendirmeleri şöyle:

Ekonomik paketle birlikte ben döviz kurlarında önümüzdeki 1 ay içinde sert bir gerileme beklediğimi  söyleyebilirim. Dolar kurunda 17.80 gram altında 1050'yi telaffuz ediyorum ama buna rağmen tüm varlıklarımı TL'ye çevirdiğimi söyledim. Zararsız olarak da tekrar dönebileceğimi 1-2 ay sonra düşünüyorum.

“GRAM ALTIN TL'DE 950 LİRA, GÜMÜŞ GRAM FİYATINDA 11.50 OLARAK GÖRÜYORUM”

Dolar TL kurunda 17.80'i bekliyor olacağım, gram altında 1050'yi bekliyor olacağım. Bu rakamları da nisan ayında sık sık paylaşıyordum. Kişisel tercihimle birlikte, özellikle Türkiye'deki sıcak para akışının şu anda gelebileceğini ve tedbirlerin kur üzerinde etkili olacağını da tahmin ediyorum.

En iyimser rakamın 15.88 lira, gram altın TL'de 950 lira, gümüş gram fiyatında 11.50 olarak görüyorum. Ben burada da tekrar kişisel tercihlerimi, varlıklarımı korumak için korumuş olacağım.

Haziran ayı sonuna kadar yeni paket açıklanmazsa yeni seviyeleri konuşabiliriz. Ben bu ay sonuna kadar Cumhurbaşkanının bizzat açıklayacağı paketle birlikte biraz daha yataylaşan bir piyasa ihtimalini görmemizin kuvvetli olacağını düşünüyorum.

Editör: TE Bilisim