Projesinin açıklanmasından bitimine kadar çok tartışılan, kiminin ‘tutmaz’ deyip kiminin ‘katkı sağlar’ yorumu yaptığı Tekstilkent’te tüm olumsuzluklara rağmen çarklar dönmeye başladı. Çözüm süreci öncesinde önemli firmaların geliş müjdeleri verilen Tekstilkent’e bir çok firma gelmekten vazgeçti ama Vanlı yatırımcılar işin peşini bırakmadı. Toplam 10 bin kişiye istihdam kapısı olması umuduyla inşa edilen merkezde 200 kişi ile ilk fabrika üretimini yapmaya başlayıp Avrupa’ya satışa başladı bile... Darısı diğer fabrikaların başına...

 

Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerin ardından, İl Özel İdaresi tarafından başlatılan 'Cazibe Merkezleri Projesi' kapsamında oluşturulan Tekstil Kent ilk meyvesini yaklaşık 4 ay önce verdi. Gürpınar İlçesi 10'ncu kilometresinde 'Cazibe Merkezleri Projesi' kapsamında oluşturulan ve 34 bin metrekare kapalı alan üzerinde inşa edilen Tekstil Kent yapılan tüm eleştirilerin ve konuşulanların ardından kent en önemli projelerden bir tanesi olduğunu gösterdi. Yaklaşık 4 ay önce ilk firmasına kapılarını açana tekstilkentte açılan firma 200 kişiyi istihdam etmeye başladı. Biz de tüm tartışmalara rağmen üretime başlayan Tekstilkent’teki ilk istihdam merkezini ziyaret ettik. Gazetemize konuşan firma tekstilkentin kente olan katkısı ve firmanın Van’a sağladığı istihdamı anlattı.

 

SAMİ: TEKSTİLKENT VAN’A DEĞER KATACAK

Van’da üretim yapan Louis Park Van yetkilisi İbrahim Sami 200 kişiyi istihdam ettiklerini ifade etti. Sami ilk olarak şu ifadelere yer verdi: “Van’da yaklaşık olarak 4 ay önce üretime başladık. Louis Park olarak giyim üzerine üretim yapan bir tekstil markasıyız. Van adına yapılmış olan bu tekstil kent çok büyük önem arz ediyor. Tekstilkent Van’a büyük değer katacağına inanıyoruz. Bizde bunu bildiğimiz için Van’da üretim yapıyor ve istihdam olanağı sağlıyoruz. Bir Vanlı olarak bunu yapmak bizi gururlandırıyor.”

 

“HEDEFİMİZ KENDİ KUMAŞIMIZI ÜRETMEK”

İstihdam hedeflerini açıklayan Sami, “Tekstil firması olarak erkek tişört üretimi yapıyoruz. Üretimini yapmış olduğumuz bu malları Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Şu an için ham maddeyi burada imal etmiyoruz. Ancak marka olarak tam fabrika şeklinde burada üretim yapıyoruz. En büyük hedeflerimizden bir tanesi iplikten ham maddeyi yani kendi kumaşımızı burada üretmek. Bir diğer önemli hedefimiz ise sadece erkek tişört değil, diğer giyim ürünlerini de burada üretmek ve en az 700-800 arası bir istihdam sağlamaktır.” Dedi.

 

SAMİ: GARANTİ İSTİHDAM SAĞLIYORUZ

Tekstil mesleği ve istihdam ile ilgili de bilgiler veren Sami şöyle devam etti: “Ben ve 4 kardeşim 20 yıldır tekstil işi içindeyiz. Firmamız 10 yıldan bu yana faaliyet gösteren bir firmadır. Tekstil mesleği çok çabuk yükselen ve düşebilen bir meslektir. Tekstil mesleğinin parası az olan ancak bereketi çok olan bir meslektir. Bu yüzden bu tekstil kentin Van’a katma değeri çok fazladır. Bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Biz 4 ay önce işe başladığımızda elemanlarımızı İş-Kur üzerinden işe aldık. İş-Kur bu elemanların sigortalarını yaptı. Ama bu demek olmuyor İş-Kur süresi bittiğinde biz elemanlarımızı çıkaracağız. Biz garanti iş ve istihdam sağlayan bir firmayız. Elemanlarımıza sahip çıkan ve her zaman istihdam sağlayan bir firma olarak üretim yapmaya devam edeceğiz.”


ŞEHRİVAN EKONOMİ: ÖNDER ALTINAL / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim