Türkiye'de milyonlarca otomobilde yakıt olarak tercih edilen Lpg'nin fiyatına bu geceden (3 Aralık) geçerli olmak üzere 30 kuruşluk rekor zam geldi. Zamla birlikte Lpg'nin (otogaz) litresi 3,11 liraya çıktı. 30 kuruşluk artış, otogaza bir seferde yapılan en yüksek zam oldu.

POMPA FİYATI LİTREDE 30 KURUŞ ZAMLANDI

Zammın ardından fiyatlar otogazda yüzde 13,75, tüpgazda ise yüzde 15,41 oranında arttı. Otogazda pompa fiyatı litrede 30 kuruş zamlandı. Zaman'ın haberine göre, zamma gerekçe olarak 'yurt dışı maliyetlerdeki artış' gösterildi.

İSTANBUL VE ANKARA'DA YENİ FİYATLAR

Ancak, petrol ve döviz kurunda değişiklik olmamasına karşın Lpg'ye zam gelmesi soru işaretlerini gündeme getirdi. Zamla birlikte İstanbul'da 1 litre Lpg'nin fiyatı, 2,81 liradan 3,11 liraya çıktı. Ankara'da 2,61 liradan 2,91 liraya yükseldi.

TÜPGAZA DA ZAM GELDİ

Otogazın yanı sıra evlerde kullanılan tüpgaza da zam geldi. Tüpgaz rafineri çıkış fiyatı 15,41 oranında arttı. Sektör temsilcileri, tüpgazda artışın müşterilere yansımasına ilişkin soru üzerine, "Dağıtım şirketleri, bu zam sonrasında fiyatlarını yeniden gözden geçirerek bayilerine bildirecek." değerlendirmesini yaptı.

Editör: TE Bilisim