ŞEHRİVAN HABER/ Necmettin DURSUN

Türkiye gündeminde zam oranları konuşulurken, emeklilere yönelik yapılan zamlarda tartışma konusu oldu. Her kesimden emekli maaşlarının iyileştirilmesine yönelik çağrılar gelirken bir çağrı da Mesk Konfederasyonu Van İl Başkanı Mehmet Şakir Gül’den geldi. Başkan Gül, “Emeklimizin mutfak, kira, elektrik, doğalgaz vs. harcamaları ve diğer ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağını emeklilerimizi derin derin düşündürüyor. Bir an evvel bu mağduriyetleri göz önünde bulundurarak maaşlarının asgari ücret seviyesine getirilmesi ve iyileştirme yapılmasını yetkililerimizden talep ediyoruz.”  İfadelerini kullandı.


DÜŞÜK MAAŞ ALAN EMEKLİLERİ ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE YETİŞEMEDİ
Emekli zamlarıyla ilgili açıklama yapan Mesk Konfederasyonu Van İl Başkanı Mehmet Şakir Gül, “Öncelikle 2022 yılının emeklilerimize, çalışanlımıza, dar gelirli vatandaşlarımıza ülkemize ve ilimize barış, kardeşlik, huzur, sağlık ve bereket getirmesi dileğiyle hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan temenni ediyorum. Ülkemizde yaşanan yüksek enflasyondan dolayı yıllık enflasyon 36.8 çıkması nedeniyle yine düşük maaş alan emeklilerimiz hem asgari ücretin altında maaş alacaklar hem de yüksek enflasyon altında yaşamlarını sürdürecekler TÜİK' in açıklamasına göre 2021 yılı birinci altı aylık tüfe de 8.45 ikinci 6 ay tüfe 25.5 rakamlarıdır. 2021 toplam enflasyonu 36.08 çıkmıştır. SSK BAGKUR ve dul ve yetim aylığı alan emeklilerimize 2021 yıl içerisinde birinci altı ay 8.45 ikinci altı ay 25.5 toplamı verilen zam 33,95’tir.” Dedi.


MESK’TEN EMEKLİ MAAŞLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ ÇAĞRISI! 
Enflasyon yüzde 36.08 çıkmasına rağmen 2.13 eksik enflasyon hesaplanarak zam uygulandığını belirten Başkan Gül, şunları kaydetti: “En düşük emekli maaşımız 2 bin 500 TL ye yükseltilmiştir. 2 bin 500 TL maaş alan bir emeklimiz 2 aylık maaşıyla ancak 1 ton 250 kilogram kömür alabilir. Bu emeklimizin mutfak, kira, elektrik, doğalgaz vs. harcamaları ve diğer ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağını emeklilerimizi derin derin düşündürüyor. Mesk konfederesyonu Van il baskanlığı olarak bir an evvel bu mağduriyetleri göz önünde bulundurarak maaşlarının asgari ücret seviyesine getirilmesi ve iyileştirme yapılmasını yetkililerimizden talep ediyoruz. Asgari ücretin 4 bin 253 TL ye çıkarılmasını nasıl memnuniyet verici bir durum olduğunu belirttiysek emeklilerimizin en düşük 2 bin 500 TL maaş alması da üzücü bir durum olduğunu belirtiyoruz.”

Editör: TE Bilisim