53 lira ödeyenler sağlık sigortasından yararlanabilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, emeklilikte yaşa takılanların da 53 liralık prim ödeyerek bu haktan yararlanacaklarını söyledi

Hükümet, sosyal güvencesi olmayan, geliri düşük 7 milyon vatandaşın genel sağlık sigortası prim yükünü hafifletirken, bu haktan emekliliği bekleyenler de yararlanacak.
GSS prim ödemelerinde üçlü sistem kalkarken, 53 lira ödeyenler sağlık sigortasından üstelik de gelir testine girmeden yararlanabilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilikte yaşa takılan, birkaç yıl beklemek durumunda olanların da sağlık hizmeti alamadığını anımsatarak, onların da 53 liralık prim ödeyerek bu haktan yararlanacaklarını söyledi. GSS primini ödeyemeyenler de gelir testine girerek yeşil kartlı statüsüne alınacak ve sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak.

SOSYAL DÖNÜŞÜM HAMLESİ

AK Parti, son 15 yılda "sosyal devlet vizyonuyla" ortaya koyduğu hedefleri bir bir yaşama geçiriyor. Engelli, yaşlı, çocuk, şehit aileleri, gaziler başta olmak üzere her kesime el uzatılırken, şartlı eğitim, sağlık ve ücretsiz kitap yardımı ve 3.5 milyon çocuk için annelere nakit desteği verildi. Yaklaşık 2.5 milyon kişiye sosyal yardım kartı verilirken, sosyal güvencesi bulunan yoksul kesimin de yardımlardan yararlanması sağlandı.

AYDA 53 TL'YE SAĞLIK HİZMETİ

Yaklaşık 3.7 milyon gencin Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcunu silen hükümet, bu konuda yeni bir adım daha attı. Hükümet GSS kapsamında bulunan 3 milyon kişinin primlerini düşürdü.
Yasal düzenleme Şubat sonuna kadar yapılacak. Buna göre okumayan, çalışmayan ve aile içindeki geliri asgari ücretin üçte birini aşanlardan alınan GSS primlerinde sadeleşmeye gidildi.
GSS'de 71 lira, 213 lira, 427 lira olarak üç farklı prim uygulaması sona erdi. Tüm primler 53 liraya indi.

7 MİLYONLUK BİR KİTLE

Çalışma ve Sosyal Bakanı Müezzinoğlu, gelir testindeki sıkıntılar, müracaatlardaki sorunlar nedeniyle yaklaşık 7 milyon kişi bulunduğunu anımsatarak, "O kitleye diyoruz ki 'artık gelir testini kaldırdık, senin sosyal güvencen yok ise sosyal güvenceyle ilgili 53 liralık bir ücret ödediğin zaman genel sağlık sigortası kapsamına gireceksin.' Ailece gelir testine girmeden bu parayı ödediğinde her türlü sağlık hizmetini alabilecekler" diye konuştu.

KİMLERİ KAPSAYACAK

Müezzinoğlu, uygulamanın sosyal güvencesi olmayanları kapsadığını anımsatarak, 53 lirayı ödeyemeyecek durumda olanların da yeşil kartlı olacağını söyledi. Müezzinoğlu, "Ben 53 lirayı ödeyecek durumda da değilim diyenler çıkabilir, o 53 lirayı ödeyecek durumda değilim diyenler gelir testine girecek, şayet bu 53 lirayı ödeyemeyecek durumda iseler o zaman bunu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na havale edeceğiz ve orası onu yeşil kartlı statüsüne alacak" diye konuştu.

BÜYÜKANNE PROJESİNE REKOR BAŞVURU: 2 GÜNDE30 BİN KİŞİ

Torununa bakan 6 bin 500 büyük anneye maaş için rekor başvuru geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2 günde 30 bin başvuru geldiğini söyledi.
Bakan Müezzinoğlu, kadının istihdamda daha güçlü olması, çocuklarını güvenli kucağa bırakmasına yönelik projenin büyük ilgi gördüğü mesajını verdi.

ÇATIŞMACI KAMPANYAYA "HAYIR"

Bakan Müezzinoğlu, referandum sürecini değerlendirirken, çatışmacı, ayrıştırmacı kampanya yapmak istense de bunun zemini olmayacağını söyledi. Müezzinoğlu, "Hayırcıların duruşu belli, evet diyenlerin de millet adına, ülke adına hedefi belli. Hayır diyenlerin gerilim oluşturmak istemesi toplumda karşılık bulmaz" dedi.

Editör: TE Bilisim