İşçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere toplam 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ara zam için ilk toplantısını dün yaptı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam miktarını belirlemek için çalışmalarına bugün saat 15.30'da devam edecek.

Komisyonda işçi kesimini Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), işveren kesimini de Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ediyor.

KARARIN BUGÜN ÇIKMASI BEKLENİYOR

Bakan Bilgin toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, "Asgari ücret için hep normal, zamanında artacak demiştim ama gelinen noktada enflasyon nedeniyle yeniden belirlememiz gerekiyor. Enflasyon gelir dağılımını bozuyor. Çalışanlar enflasyon karşısında kendi gelirlerini düzenleyemediği için sosyal devlet tedbirleri devreye girmektedir. Enflasyonun emekçiler üstündeki baskısını kaldıracağız. Çalışanlarımızın enflasyon karşısında korunması bizim görevimizdir" demişti.

Bakan Bilgin, dün başlatılan komisyon çalışmalarının yarın sonuçlanacağını ümit ettiklerini söylemişti.

DÜN İKİ KONUDA İKİ KONUDA MUTAKABAT SAĞLANMIŞTI

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ara zam için ilk toplantısınında iki konuda mutakabat sağlandı. Buna göre yeni asgari ücretteki artışın 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak ve  asgari ücrete vergi muafiyeti, yeni zamla ulaşılan rakam için de uygulanacak.

Rakam konusunda ise son sözü AKP'liCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söyleyeceği, yeni asgari ücreti de yine kendisinin açıklayacağı belirtildi.

Editör: TE Bilisim